INTIME

Συγγνώμη Κυρίτση – «Άδειασμα» από τον Φίλη (vd)

Ως «λανθασμένη» χαρακτήρισε τη δήλωσή του σχετικά με τις μολότοφ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος απολογήθηκε μετά το σάλο που προκλήθηκε σε κοινωνικό, πολιτικό, καθώς και ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.

propoli

Μιλώντας στο ethnos.gr ο Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

Σε ερώτηση για το αν ήταν λάθος η δήλωσή του, ο κ. Κυρίτσης απάντησε πως «ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

«Αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ»

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τις δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρίτσης τόνισε πως «με αυτήν την έννοια θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Το «άδειασμα» Φίλη

Μπορεί να είναι συνάδελφος με τον κ. Κυρίτση, ωστόσο ο Νίκος Φίλης «άδειασε» με ευθύ τρόπο τον Γιώργο Κυρίτση, σχετικά με τις δηλώσεις του για τις μολότοφ.

«Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin» είπε ο Νίκος Φίλης για να προσθέσει: «Μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμα οι εγκληματίες αυτοί και γνωρίζω ότι οι μόνες καταδίκες που υπήρξαν για τον άδικο χαμό των τριών αν θυμάμαι καλά εργαζομένων, ήταν οι καταδίκες εις βάρος των υπευθύνων της τράπεζας. Που είχαν φτιάξει μια παγίδα, ένα κτίριο – παγίδα για τους εργαζόμενους».

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων του Νίκου Φίλη στο Open:

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή της «κόντρας» είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όπου προτείνεται να μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα η κατασκευή και κατοχή βομβών μολότοφ. Ενα θέμα που προκάλεσε – μεταξύ άλλων – και κόντρες στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ξέσπασμα από εργαζόμενη στη Marfin

Την ίδια ώρα ξεσπά η Μαρία Καραγιάννη, που ήταν μια από τις εργαζόμενες στη Marfin που γλίτωσαν από την τραγωδία του 2010.

Loading