Χρέος και μεταρρυθμιστικό σχέδιο ΝΔ στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ρέγκλινγκ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

propoli

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην ανάγκη εξεύρεσης οριστικής και γενναίας λύσης στο ζήτημα του δημοσίου χρέους, κάτι που –σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς– προβλεπόταν, άλλωστε, ήδη από τη συμφωνία του 2012. Σημείωσε, δε, ότι αυτή δε θα πρέπει να καθυστερήσει άλλο, αλλά να επιτευχθεί στο επικείμενο eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της επιστροφής των κερδών των κεντρικών τραπεζών του ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs), της επέκτασης της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής των δανείων, και της καλύτερης δυνατής χρήσης των αδιάθετων πόρων (27,4 δις ευρώ) του τρίτου προγράμματος.

Τι είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ρέγκλινγκ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους βασικούς άξονες του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα, συμφωνώντας με την ανάγκη μικρότερων φόρων και υλοποίησης τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Loading