INTIME

Συνεργάτες Καμμένου: “Δεν μιλήσαμε ποτέ για άρση εμπιστοσύνης”!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο Πάνος Καμμένος αναζητούσε τελευταία σανίδα σωτηρίας στα Σκόπια, να υπήρχε, δηλαδή, εμπλοκή κι ο Ζόραν Ζάεφ να μην έβρισκε τελικώς τους 80 βουλευτές που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Από τη στιγμή, όμως, που ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει το “μαγικό” αριθμό ο υπουργός Άμυνας είναι απολύτως παγιδευμένος, μετά κι από την άρνηση των βουλευτών και υπουργών των ΑΝΕΛ να του δώσουν εξουσιοδότηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση κι άρση της εμπιστοσύνης σε αυτή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βρήκε απέναντί του ακόμα και τον υφυπουργό Μεταφορών, Νίκο Μαυραγάνη, ο οποίος εθεωρείτο μέχρι πρότινος ο πιο καμμενικός από τους καμμενικούς.

Γι’ αυτό κι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποχρεώθηκε, μέσω twitter, σε μία ακόμα κυβίστηση, δηλώνοντας τώρα πως στηρίζει την κυβέρνηση εκτός αν η εμπιστοσύνη σε αυτή συνδεθεί με ψήφο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στενοί συνεργάτες, πάντως, του κ. Καμμένου αναφέρουν στην Politik πως ο υπουργός Άμυνας δεν είχε μιλήσει ποτέ δημοσίως για άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πως η μόνη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένουν οι Πρέσπες!

Αυτό, πάντως, δεν αποκλείει καθόλου ο κ. Καμμένος να παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, ακόμα κι αν είναι ο μόνος των ΑΝΕΛ που θα το πράξει.

Στο Μαξίμου επιχαίρουν για τις εξελίξεις, αν και βούλησή τους είναι η κατάσταση να ξεδιαλύνει όσο το δυνατό συντομότερα γιατί γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι και η φθορά για την κυβέρνηση είναι σημαντική και η εμπέδωση της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα, που αποτελεί κι ένα από τα όπλα που θέλει να χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικώς, δυσκολεύει.

Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο- και οι δύο πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος- αν και πότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου.

Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή την ίδια ημέρα που θα αποσύρει τη στήριξή του ο κ. Καμμένος, με σκοπό να αναμετρηθούν στη Βουλή αν προκύψει τέτοια ανάγκη.

Θετικό πρόσημο για επίσκεψη Μέρκελ

Στο μεταξύ, στο Μαξίμου αξιολογούν με θετικό πρόσημο την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, βάζοντας ως προτεραιότητα το θετικό σήμα που έδωσε η καγκελάριος της Γερμανίας στις αγορές για την ελληνική οικονομία.

Διευκρινίζουν, εξάλλου, πως το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές επανορθώσεις θα έρθει στη Βουλή και το έθεσε ο κ. Τσίπρας στην κυρία Μέρκελ, αλλά δεν ήταν αυτό το πρωτεύον στην παρούσα φάση.

Loading