INTIME

Συντηρούνται τα σενάρια περί εκλογών τον Μάιο

Συντηρεί δια της διαψεύσεως τα σενάρια περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο της παραίτησης Κοτζιά και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη το σήριαλ με την απόσυρση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

propoli

Μιλώντας νωρίτερα στον Real Fm, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρώσει την τετραετία, ακόμη και στην περίπτωση που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει πράγματι προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Όπως τόνισε ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά, η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ για να ολοκληρώσει τη θητεία της.

«Δεν σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα προσχωρήσει στην προσπάθεια της Ν.Δ. να πέσει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η συνταγή της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ -Κοτζιά και με τους ΑΝΕΛ;

Ερωτηθείς σχετικά με τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ανέφερε ότι ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την παραίτησή του.

Ανέφερε, δε, ότι ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρα θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με τον κ. Κοτζιά. «Οι πολιτικές πρωτοβουλίες Ν. Κοτζιά όπως η Συμφωνία των Πρεσπών προχωρούν», συμπλήρωσε.

Η ίδια φόρμουλα θα εφαρμοστεί πιθανότατα και με τους ΑΝΕΛ αν και εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς ψήφιση στη Βουλή πιθανότατα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Για τότε δίνουν και πάλι ραντεβού οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος ώστε να ξανασυζητήσουν για το Σκοπιανό και συνακολούθως  το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.

Πάντως δεδομένου ότι ο κ. Καμμένος έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δε θα κυρώσει την συμφωνία αλλά χωρίς « να πέσει η κυβέρνηση», το πιθανότερο σενάριο είναι η κυβέρνηση να συνεχίσει ως μειοψηφίας μέχρι το Μάιο, με τους ΑΝΕΛ να στηρίζουν τα νομοσχέδια που θα έρχονται στη Βουλή μέχρι τότε.

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου πιστεύουν ότι η Συμφωνία θα υπερψηφιστεί χάρη και στις ψήφους της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, και των βουλευτών του Σπύρου Δανέλη, Γιώργου Μαυρωτά και Σπύρου Λυκούδη, ενώ θετικώς προσκείμενος είναι κι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Επιπλέον, στο Μαξίμου θεωρούν δεδομένες τις θετικές ψήφους και τριών βουλευτών των ΑΝΕΛ, της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Θανάση Παπαχριστόπουλου, καθώς και του πρώην υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι.

Loading