“Συνωμοσία” Τσίπρα-Καμμένου για αλλαγή ατζέντας!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Κυβερνητικοί βουλευτές δεν θεωρούν καθόλου τυχαία την έμφαση που έδωσε ο Πάνος Καμμένος στην απελευθέρωση των Ελλήνων αξιωματικών και στη Συμφωνία των Πρεσπών, θέματα που λόγω της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική δεν βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Αντιθέτως, εκτιμούν πως υπήρξε συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να βοηθηθεί η κυβέρνηση να αλλάξει η ατζέντα.

Ούτε ήταν τυχαία η αναφορά του πρωθυπουργού στην ομιλία του για το νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας στο ότι πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα κι όλα τα κόμματα να επικεντρωθούν σε αυτή κι όχι στον καταλογισμό ευθυνών που κι ο ίδιος ξέρει ότι αγγίζουν και την κυβέρνησή του, ακόμα και για την οικοδομική αυθαιρεσία.

Κάποιοι, μάλιστα, βουλευτές δεν διστάζουν να μιλήσουν ακόμα και για κυβερνητική απελπισία που την οδηγεί να επικαλείται αστήρικτη επιχειρηματολογία για εμπλοκή Ερντογάν στη σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών και να προτιμά να δημιουργηθεί κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας από την απειλή του υπουργού Άμυνας να ρίξει την κυβέρνηση από το να συνεχιστεί η δημόσια συζήτηση για τα αίτια που οδήγησαν στους 93 νεκρούς στο Μάτι.

Έμφαση στα φιλολαϊκά μέτρα

Όπως κι αν έχει, η γραμμή άμυνας του Μαξίμου τις επόμενες ημέρες θα περιστρέφεται γύρω από την έξοδο από τα μνημόνια και τα φιλολαϊκά μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ και τα οποία δεν επιθυμεί η νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτά τα μέτρα, μάλιστα,όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και οι φοροελαφρύνσεις, θα αποτελούν τον πυρήνα γύρω από τον οποίο θα χτιστεί ο προϋπολογισμός του 2019, το προσχέδιο του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέρχεται ως πιθανότερο σενάριο η εξάντληση της τετραετίας κι όχι η προκήρυξη εκλογών για το Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, αφού είναι κοινή παραδοχή πλέον στο Μαξίμου ότι η κυβέρνηση χρειάζεται όσο περισσότερο χρόνο μπορεί να λάβει προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα.

 

 

 

 

Loading