INTIME

Την άλλη εβδομάδα το ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο αρχικός στόχος ήταν η πανηγυρική εκδήλωση για το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, το σχήμα δηλαδή με το οποίο θα κατεβεί το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές, να παρουσιαζόταν στις 27 Μαρτίου μαζί με το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου.

Η αναβολή για το προσεχές Σάββατο, 6 Απριλίου αποδόθηκε στη δυνατότητα που ήθελαν να δώσουν από την Κουμουνδούρου στους σύμμαχους από την επαρχία να μπορέσουν να έρθουν στην Αθήνα.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζουν για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η ανακοίνωση των υπόλοιπων 17 υποψήφιων που απομένουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 42.

Όπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, αυτοί δεν πρόκειται να ανακοινωθούν ούτε το Σάββατο, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και την επόμενη εβδομάδα για να μάθουμε τους τελευταίους εκλεκτούς του Αλέξη Τσίπρα για την Ευρωβουλή.

Το αργότερο το Σάββατο, πάντως, θα δοθεί στη δημοσιότητα η προγραμματική διακήρυξη, ενώ θα ανακοινωθεί και η Εκλογική Επιτροπή και το μικρότερο σε μέγεθος συντονιστικό όργανο.

Είναι, εξάλλου, αρκετοί οι βουλευτές, οι πολιτευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που από την επαφή τους με τους πολίτες διαπιστώνουν αλλαγή του κλίματος επί τω θετικώτερω, καθώς κι ότι πολλοί μέχρι χθες ανένταχτοι είναι πρόθυμοι τώρα να τον ψηφίσουν.

Πολιτευτής, μάλιστα, μας έλεγε πως οι οκτώ στους δέκα δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις, γι’ αυτό και τα δείγματά τους είναι παντελώς αναξιόπιστα.

Ονοματολογία για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την ονοματολογία, φαβορί για την κατάληψη μιας θέσης στο ευρωψηφοδέλτιο είναι οι υπουργοί Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, οι βουλευτές Νίκος Φίλης και Σπύρος Δανέλλης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Λιάκος (ως εκπρόσωπος της Γέφυρας), ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο London School of Economics Νίκος Μουζέλης, η πρώην οργανωτική γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Τάνια Καραγιάννη κι ο Θοδωρής Δουλουμπέκης από την Ευρωπαϊκή Ακτιβιστική Κίνηση Σοσιαλιστών, ο οποίος αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ.

Γίνονται ακόμα προσπάθειες ώστε να ενταχθεί στη λίστα και κάποιος άλλος υπουργός, καθώς κι ένα τουλάχιστον δημοφιλές πρόσωπο από το χώρο της τέχνης ή του αθλητισμού.

Loading