ΣΥΡΙΖΑ: Αγκάθια στο δρόμο για το μετασχηματισμό

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως οι χαμηλοί τόνοι που κρατούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν οφείλονται μόνο στη συνειδητοποίηση των κυβερνητικών δυσκολιών, αλλά και στο σχετικώς υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής.

Όπως μας λένε κομματικές πηγές, αυτό εμποδίζει τη ΝΔ να προχωρήσει άμεσα σε ακρότητες, όπως στην οικονομική της πολιτική ή στη στοχοποίηση πολιτικών της αντιπάλων μέσω της σύστασης εξεταστικών ή και προανακριτικών επιτροπών.

Παραλλήλως, σημειώνουν με νόημα πως η πολιτική ατζέντα δεν διαμορφώνεται μόνο από την κυβέρνηση ή κι από την αντιπολίτευση, αλλά κι από τα κοινωνικά κινήματα και το λαό.

Από την άλλη, ο επιδιωκόμενος από τον Αλέξη Τσίπρα μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, μολονότι δεν αμφισβητείται η ηγεσία του από κανέναν στο κόμμα.

Ήδη, στελέχη μάς επισημαίνουν πως είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο, από οργανωτική άποψη, να διεξαχθεί συνέδριο το φθινόπωρο, τονίζοντας πως δεν θα έχει και κανένα νόημα τόσο κοντά στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Έμφαση στη ΔΕΘ

Οι ίδιες πηγές, άλλωστε, παρατηρούν πως μετά από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στις 22 Ιουλίου οι πολιτικοί ρυθμοί, εξαιτίας της κόπωσης από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και της θερινής ραστώνης, θα πέσουν και μετά από το Δεκαπενταύγουστο η έμφαση θα δοθεί στην παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Επομένως, εκ των πραγμάτων οι ουσιαστικές διεργασίες θα ξεκινήσουν ουσιαστικώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, αναφέρουν πως δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποτελεί πια “brand name”.

Loading