INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βλέπουν επανεκλογή Παυλόπουλου

Έχουμε ακόμα χρόνο μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του επόμενου έτους.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η τοποθέτηση, ωστόσο, του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ πως με τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα προηγηθεί θα μπορέσει να τον εκλέξει η παρούσα Βουλή και με 151 ψήφους έβαλε φωτιά στα πολιτικά τόπια.

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός δεν θα προτείνει ξανά για το Προεδρικό Μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, μολονότι ο τελευταίος έπαιξε το παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη στην περίπτωση της μη υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος για το διορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης που του είχε στείλει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ούτε, άλλωστε, ο ίδιος κ. Παυλόπουλος έχει γίνει αποδέκτης κάποιας θετικής νύξης για την υποψηφιότητά του από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τον είχε ψηφίσει το 2015.

Το ότι, όμως, ο πρωθυπουργός μίλησε για 151 βουλευτές και ούτε καν για 180, τους οποίους συγκεντρώνουν μαζί οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, το εκλαμβάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ ως νέας μορφής άσκηση πίεσης στην Φώφη Γεννηματά για να συνταχθεί μαζί του στην Αναθεώρηση και του συνταγματικού άρθρου για τον εκλογικό νόμο.

Σε σχέση, εξάλλου, με τα ονόματα του Βαγγέλη Βενιζέλου και της Μαρίας Δαμανάκη που ακούγονται, στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται αρνητικοί, για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα τους.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο κι ανοιχτά για ανάπτυξη για τους λίγους όσον αφορά το κυβερνητικό οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω

Παραλλήλως, ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για τη δική του παρουσία στη Θεσσαλονίκη στοχεύοντας, πέρα από την εξαγγελία του δικού του αναπτυξιακού προγράμματος, να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω σε σχέση με όλα όσα έχει ήδη πράξει η νέα κυβέρνηση στους δύο πρώτους μήνες της θητείας της σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσονται και οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου με τους τομεάρχες του κόμματος οι οποίες από αύριο Τρίτη θα ενταθούν.

Loading