INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν θα κάνουμε ό,τι μας έκανε η ΝΔ”

Στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε που τους πέρασε από το μυαλό, τουλάχιστον όπως υποστηρίζουν κομματικές πηγές, να εκμεταλλευτούν τις πυρκαγιές που έκαψαν σημαντικό κομμάτι της χώρας για μικροκομματικούς σκοπούς.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

«Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε η ΝΔ σε εμάς», αναφέρουν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως μοναδικό μέλημά τους, ιδίως τα τελευταία εφιαλτικά εικοσιτετράωρα στην κεντρική Εύβοια, είναι η στήριξη των υπηρεσιών και των ανθρώπων που δίνουν τη μεγάλη μάχη.

Προκειμένου, μάλιστα, να πείσουν για το αγαθό των προθέσεών τους τονίζουν πως από την πρώτη στιγμή υπήρξε πολυπληθής παρουσία στελεχών και κομματικού κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ και στην Εύβοια- με επικεφαλής τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση, και τον τοπικό βουλευτή, Βαγγέλη Αποστόλου,- ώστε να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο τις αρμόδιες Αρχές και να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Πέρα από τους κ.κ. Ραγκούση κι Αποστόλου, τηλεφωνικές επικοινωνίες με τις αρμόδιες Αρχές είχε και η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Στην Κουμουνδούρου- το προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή, που έχει μείνει εκεί αυτές τις ημέρες- υπενθυμίζουν πως την ίδια μετριοπαθή κι αλληλέγγυα στάση κράτησαν και στη Χαλκιδική πριν ένα μήνα περίπου, ενώ το ίδιο θα πράξουν και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

Κι αυτό γιατί στη δική τους λογική δεν υπάρχει χώρος για μικροκομματικούς υπολογισμούς την ώρα της καταστροφής.

Σημειώνουν, πάντως, με νόημα πως όταν έρθει η ώρα του απολογισμού και της απονομής ευθυνών θα σταθούν ακριβοδίκαιοι έναντι πάντων.

Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για την πολυήμερη ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαμοθράκης με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

«Ανοίγουν το δρόμο για κατάργηση του ΑΣΕΠ»

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν κυβερνητική τροπολογία που αφορά προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία ισχυρίζονται πως ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση του ΑΣΕΠ.

Αναφέρουν πως οι έκτακτες ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονται και σήμερα με σύμβαση ορισμένου χρόνου, συνήθως μέγιστης διάρκειας οκτώ μηνών- ξεκινούν από δύο- μέσω ΑΣΕΠ.

Loading