ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν ποσοστό άνω του 28%

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στους περίπου 600.000 συμπολίτες μας που δεν προσήλθαν στην ευρωκάλπη της 26ης Μαΐου, καθώς και στη μεσαία τάξη επικεντρώνει η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικώς του Αλέξη Τσίπρα κατά τις λιγότερο από δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή (Δευτέρα) παρουσία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, όπου συνομίλησε με μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και οι συναντήσεις που προγραμματίζει αυτήν την εβδομάδα με εκπροσώπους αγροτών, δημοσίων υπαλλήλων και παραγωγικών φορέων, αλλά και με επιχειρηματίες.

Σήμερα Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στην Κύπρο για την κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας Δημήτρη Χριστόφια.

Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσία του για τις επενδύσεις και το βράδυ θα μιλήσει στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, η χρήση του οποίου παραδόθηκε στο δήμο.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός θα υπογράψει τη σύμβαση με την Exxon Mobil για τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης, ενώ το βράδυ μάλλον θα έχει εκδήλωση στην Τρίπολη.

Την Παρασκευή, εξάλλου, θα βρεθεί στην Καβάλα.

Την ίδια ώρα, θα εξακολουθεί να υπενθυμίζει και στις συνεντεύξεις του πως τα μεσαία εισοδήματα είδαν μεγάλες μειώσεις από το 2010 μέχρι και το 2014 και πως στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ο προϋπολογισμός τους πρώτα σταθεροποιήθηκε και στη συνέχεια αυξήθηκε, έστω κι οριακώς.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, αναγνωρίζουν ότι ο στόχος της αυξημένης συμμετοχής δυσχεραίνεται από το ότι στις 7 Ιουλίου θα έχει ήδη ξεκινήσει το πρώτο κύμα αδειούχων, οι οποίοι μάλιστα ανήκουν ως επί το πλείστον στους μικρομεσαίους, αφού οι διακοπές τον Ιούλιο είναι φτηνότερες από τον Αύγουστο.

Προβληματισμός κι από την παράσταση νίκης

Οι ίδιες κομματικές πηγές, εξάλλου, προβληματίζονται από την παράσταση νίκης που ανήκει συντριπτικώς στη ΝΔ, φαινόμενο που προκαλεί απογοήτευση, παραίτηση κι άρα αποχή σε εν δυνάμει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό κι ο πιο ρεαλιστικός στόχος παραμένει ένα ποσοστό που θα υπερβαίνει το 28%, το οποίο παραλλήλως με μια πτώση του ποσοστού του ΚΙΝΑΛ θα καθιστά το σημερινό κυβερνών κόμμα αναμφίσβητο ηγέτη του προοδευτικού πόλου στη χώρα μας και μετά από τις εκλογές.

Loading