INTIME

Λαζαρίδης: «Συντριπτική η ήττα για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ»

Όποτε και αν προκηρύξει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, «η ήττα για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συντριπτική», τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

propoli

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός «θα κάνει εκλογές όταν του πουν οι δημοσκόποι του ότι μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα μιας διαχειρίσιμης ήττας», ωστόσο «ό,τι και να κάνει, η ήττα θα είναι συντριπτική».

«Καρφιά» για την κατάσταση στην οικονομία

Ο κ. Λαζαρίδης, εξάλλου, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Επειδή ακούω την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την κατάσταση στην οικονομία τονίζω ότι έχουμε αύξηση του χρέους, ενώ η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει υποχωρήσει τέσσερις θέσεις. Την ίδια στιγμή τα επιδόματα και οι παροχές δεν μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα κάνουν τους φτωχούς, φτωχότερους. Μάλιστα, και όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, το 2017 μειώθηκαν οι μισθοί στην Ελλάδα κατά 3,5%. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη. Οι μισθοί είναι χαμηλότεροι από το 2014 όταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε αύξηση στους μισθούς περίπου 2%».

«Προτεραιότητα οι νέες επενδύσεις»

«Έχουμε μία οικονομία χωρίς οξυγόνο και μία Ελλάδα που η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για να την πάει παραπέρα», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε:

«O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι μέσα από επενδύσεις να δημιουργηθεί νέος πλούτος. Για εμάς προτεραιότητα είναι να έρθουν νέες επενδύσεις που δεν έρχονται με αυτή την Κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα κυβερνητική παράσταση που έλεγε “μπουλντόζες στο Ελληνικό” και η οποία κατέρρευσε αμέσως».

Loading