ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτική συμφωνία ΚΙΝΑΛ-ΝΔ»

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές όλο και θα κλιμακώνονται οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με προμετωπίδα πως υπάρχει πολιτική συμφωνία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε από τις θέσεις που παίρνει η Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στα νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή, αλλά κι από αυτά τα οποία αφήνουν να καταλάβουμε για το τι μπορεί να συμβεί μετεκλογικά.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό απέναντι σε εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σε παρελάσεις, από την Κουμουνδούρου τις αποδίδουν αποκλειστικώς σε συγκεκριμένους, καθοδηγούμενους πυρήνες από την οργανωμένη ακροδεξιά, τους οποίους όμως τους ανέχεται, αν δεν τους ενθαρρύνει κιόλας, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όσον αφορά τη νέα όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επιχειρεί ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία την προσεχή Κυριακή, από το Μαξίμου επισημαίνουν πως τα νέα κοιτάσματα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο- με πρώτο αυτό της Κύπρου, αλλά και στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, με ενδεχόμενα πολύ αξιόλογα κοιτάσματα και στην ελληνική πλευρά- για να μπορέσουν να προχωρήσουν, προϋποθέτουν να αποκατασταθεί μία συνεννόηση με τις χώρες οι οποίες κατοικοεδρεύουν στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως η Αθήνα έχει πάντοτε μια σταθερή επιδίωξη κι αυτή είναι ο διάλογος, αλλά στη βάση της ισοτιμίας και της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων.

Ως προς την Μυρσίνη Λοΐζου, ξεκίνησε ένα «blame game» για το ποιος εισηγήθηκε την τοποθέτησή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με την επίσημη θέση του Μαξίμου να είναι πως είχε παντελή άγνοια για τη δικαστική της καταδίκη και τις ανοιχτές φορολογικές της υποθέσεις.

Κρίσιμος ο Απρίλιος για την οικονομία

Ο Απρίλιος, εξάλλου, θα είναι κρίσιμος μήνας και για την οικονομία.

Την επόμενη Δευτέρα, 1η Απριλίου θα βρίσκονται στην Αθήνα εκπρόσωποι των Θεσμών για να αξιολογήσουν την υλοποίηση των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, ενώ την Παρασκευή, 5 Απριλίου συγκαλείται το Eurogroup στο Βουκουρέστι- η Ρουμανία έχει την προεδρία της ΕΕ- στο οποίο αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία.

Ως προς τον Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου θα βρεθεί κι εκείνος στο Βουκουρέστι προκειμένου να λάβει μέρος στην Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Ρουμανίας- Σερβίας- Βουλγαρίας.

Loading