Σωκράτης Φάμελλος: “Η απλή αναλογική είναι προοδευτική τομή”

Προοδευτική τομή χαρακτήρισε ο Σωκράτης Φάμελλος την απλή αναλογική που θα ισχύει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι» που προωθεί η κυβέρνηση.

propoli

Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και η απλή αναλογική αποτελούν μια μεγάλη ριζοσπαστική και προοδευτική πολιτική τομή που αφορά τη δημοκρατία στις τοπικές κοινωνίες.

Όπως τόνισε: «Η συζήτηση για την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Είναι η απάντηση στο αν θέλουμε ή όχι δημοκρατία στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και δημοκρατία σημαίνει ότι η ψήφος όλων των πολιτών έχει την ίδια αξία».

«Δεν θέλουμε ένα κλειστό κλαμπ εξουσίας»

Και συνέχισε:  «Δεν θέλουμε ένα κλειστό κλαμπ εξουσίας. Θέλουμε να κατοχυρώσουμε τη δημοκρατική πρόσβαση του πολίτη για την ικανοποίηση των αναγκών του σε τοπικό επίπεδο, για το παιδί του, για το περιβάλλον του, για την ύδρευσή του. Θέλουμε ο πολίτης να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν το θέλει. Θέλει όπως έκανε πάντα να τακτοποιήσει τους δικούς της, χωρίς να την ενδιαφέρει καθόλου η αυτοδιοίκηση επί της ουσίας. Δεν την ενδιαφέρουν οι τοπικές υποθέσεις και η συμμετοχή των πολιτών. Την ενδιαφέρει η αναπαραγωγή του καθεστωτισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

 

Loading