«Σύντομα ανακοινώνονται οι ελάχιστες περιπτώσεις δήμων που θα διασπαστούν»

«Σύντομα ανακοινώνονται οι ελάχιστες περιπτώσεις δήμων που θα διασπαστούν»

Κατηγορηματικός στο ότι δεν πρόκειται ν’ ανακύψει χωροταξικό ζήτημα στους δήμους πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Ρόδου, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο νησί της Κω.

«Δεν μπορούμε να προκαλέσουμε αναστάτωση στους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες λίγους μήνες πριν τις εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το θέμα θα σχεδιαστεί και θα τεθεί σε διαβούλευση μετά από τις εκλογές, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Να δούμε πού εντοπίζονται τα σοβαρά προβλήματα και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε όλοι οι δήμοι να λειτουργούν εύρυθμα και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας ότι σ’ αυτή τη φάση θα αντιμετωπιστούν μόνο λίγες «εξόφθαλμες» περιπτώσεις, οι οποίες χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Σύντομα, είπε ο κ. Χαρίτσης, το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι σε θέση να ανακοινώσει αυτές τις ελάχιστες περιπτώσεις δήμων που επίκειται να διασπαστούν.

Για εμάς αποτελεί κεντρικό ζήτημα η στήριξη των δήμων και των περιφερειών σε ανθρώπινο προσωπικό, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, αναφέροντας ότι «τα μεγαλύτερα προβλήματα που ανέκυψαν ήταν η αποψίλωση των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης σε απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα πολλοί δήμοι να αδυνατούν να προσφέρουν ακόμη και στοιχειώδεις υπηρεσίες στους πολίτες».

Πέρα από τη χρηματοδότηση, αντιμετωπίζουμε συστηματικά και αυτό το μεγάλο πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης (που είναι η υποστελέχωση) με στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις και οι ανάγκες που οι ίδιοι οι ΟΤΑ προσδιορίζουν, είπε ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση βάζει πολύ ψηλά στην ατζέντα το θέμα της στελέχωσης, σε αντιδιαστολή και με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες μιλούν για την ανάγκη επαναφοράς του κανόνα 1 προς 5».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Play