Σ. Κούλογλου: «Πιο συσπειρωμένη αυτή τη στιγμή η ΝΔ»

Την εκτίμηση ότι το οικονομικό σκέλος του «σκανδάλου Novartis» θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τα σκληρά μνημόνια» διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο Στέλιος Κούλογλου ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Σε ερώτηση σε σχέση με την διαμαρτυρία η οποία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Σ. Κούλογλου χαρακτήρισε το γεγονός «μεταξύ να γελάς και να κλαις» τονίζοντας ότι «ήταν 4-5 γραφικοί, μια παραστρατιωκή οργάνωση απ’ έξω που κάτι έλεγε. (…) Αμέσως μετά, στα σάιτ που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία προβλήθηκε η διαμαρτυρία, ότι μπούκαραν. Είναι απίστευτο αυτό. Εγώ ομολογώ ότι δε το περίμενα ότι θα γίνει τόσο μεγάλο θέμα παρ’ όλο που ασχολούμαι και με τα ΜΜΕ γιατί αυτό ήταν πέρα από κάθε πραγματικότητα. Είναι τελείως διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

«Δεν ξέρω κανένα σκάνδαλο Πετσίτη»

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις εκατέρωθεν βολές τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις υποθέσεις Novartis και Πετσίτη, ο Σ. Κούλογλου απάντησε πως «πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο σκάνδαλο τουλάχιστον στην οικονομική του διάσταση, αφορά 23 δισ. που θα μπορούσανε να είχανε αποτρέψει την χρεοκοπία στην πραγματικότητα ή όχι την χρεοκοπία την ίδια, αλλά τα τόσο σκληρά μνημόνια που επιβλήθηκαν στους ανθρώπους αυτής της χώρας που έφτασαν να μην έχουν ιατρική περίθαλψη και να μην μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

Όσον αφορά το σκάνδαλο Πετσίτη, εγώ δεν ξέρω κανένα σκάνδαλο, ξέρω μόνο μια υπόθεση την οποία ανακινεί η Νέα Δημοκρατία με έναν πρώην συμμαθητή του Νίκου Παππά στο δημοτικό ή στο γυμνάσιο, ο οποίος πλούτισε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο πλουτισμός έχει να κάνει με την κυβέρνηση».

Παράλληλα, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και τις κινήσεις που έχουν γίνει προς αυτούς από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Σ. Κούλογλου τους χαρακτήρισε ως «ήρωες της εποχής μας, γιατί κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες διακινδυνεύοντας την καριέρα τους την ησυχία της οικογένειάς τους και καμιά φορά και τη ζωή τους, προσπαθούν να πουν την αλήθεια, αποκαλύπτουν οικονομικά ή πολιτικά σκάνδαλα».

«Πιο συσπειρωμένη η ΝΔ»

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις εκλογές και πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται το παρόν εκλογικό τοπίο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή έχει μια πιο συσπειρωμένη εκλογική βάση. Γιατί αυτό το 28%-30% του πληθυσμού της χώρας που θέλει να κερδίσει η ΝΔ να επιστρέψουνε στην εξουσία με τα γνωστά λάφυρα, να διοριστούν τα δικά μας παιδιά κλπ. Αυτό το ποσοστό είναι συσπειρωμένο και ότι και να γίνει θα ψηφίσει ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά, το εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τόσο συσπειρωμένο. Έχει διαφωνίες. Στην Αριστερά κρινόμαστε για τις διαφωνίες μας, έχει κάποια δυσφορία, ασφαλώς η θητεία κάθε κυβέρνησης προκαλεί φθορά. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, ακόμα κρατάνε αποστάσεις, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσουν στην ΝΔ. Εάν επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ η μάχη θα γίνει ντέρμπι».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την διεύρυνση που επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς την Κεντροαριστερά, εκτίμησε πως: «ειλικρινά σας λέω δεν έχω εισπράξει δυσφορία για τις επιλογές μέχρι τώρα από την πλευρά της Κεντροαριστερής διεύρυνσης, αλλά θεωρώ ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση και ανταποκρίνεται και σε αυτό που γίνεται στην Ευρώπη».

Loading