Σ. Φάμελλος: «Η ΝΔ δεν έχει καμία πρόταση για τη χώρα»

Ευθεία επίθεση στη ΝΔ ότι δεν έχει καμία πρόταση για τη χώρα εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας πως «εάν είχε θα την παρουσίαζε εχθές στη Βουλή, όπου συζητείτο η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική».

propoli

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 FM ο κ. Φάμελλος υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κώστα Μίχαλο, ότι προέχει η έξοδος από το πρόγραμμα και πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν ένα καταστροφικό ενδεχόμενο για τη χώρα. «Είναι προφανές ότι ο παραγωγικός τομέας είναι σε πλήρη αντίθεση με τη λογική της ΝΔ», σχολίασε, προσθέτοντας ότι είναι «κατάντια» για την αξιωματική αντιπολίτευση να μην έχει μακροοικονομική και δημοσιονομική πρόταση.

«Μετά τον Αύγουστο θα έχουν ολοκληρώσει τη βασική προεκλογική μας δέσμευση»

Σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Μετά τον Αύγουστο θα έχουμε ολοκληρώσει τη βασική προεκλογική μας δέσμευση, θα έχουμε τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας και την αυτονομία να προγραμματίσουμε. Διαπραγματευόμαστε με σοβαρότητα και αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι μας. Διότι ένα από τα προβλήματα του παρελθόντος ήταν η έλλειψη σοβαρότητας και διεκδικήσεων στις διαπραγματεύσεις από αυτούς που ευθύνονται για την κρίση στη χώρα μας. Ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε παραδεχθεί ότι τα πρώτα προγράμματα ήταν εσφαλμένα και τα είχαν δεχτεί τότε οι Έλληνες πολιτικοί».

Άρα, πρόσθεσε, «πρώτα βγαίνουμε από το πρόγραμμα, μετά σχεδιάζουμε πολιτικές με κοινωνικό αποτύπωμα και μπαίνουμε στο 2019 με τελείως διαφορετικά δεδομένα».

Οι άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου

Απαντώντας σε ερώτηση για το αναπτυξιακό σχέδιο, ο κ. Φάμελλος ότι στηρίζεται πρώτα στην οικονομική σταθερότητα της χώρας, διότι έτσι διασφαλίζονται η εργασία και οι επενδύσεις, δεύτερον στην ενίσχυση συγκεκριμένων παραγωγικών δραστηριοτήτων του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα, όπως είναι για παράδειγμα ο αγροδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός, ο τομέας του φαρμάκου, η τεχνολογία, η κυκλική οικονομία, και τρίτον ο ίδιος ο άνθρωπος που δημιουργεί και στηρίζει το προϊόν της εργασίας του.

 

Loading