Σ. Φάμελλος: Η σημερινή δυνατότητα φοροελαφρύνσεων αποτελεί επίτευγμα ολόκληρης της κοινωνίας και όχι έργο της ΝΔ

ροη

propoli
“Δυστυχώς, αντίθετα με τις εξαγγελίες περί επανίδρυσης του κράτους που γίνονται με φανφάρες και πυροτεχνήματα, βλέπουμε μία Νέα Δημοκρατία που έρχεται απλώς να καλύψει κομματικές επιλογές, που δεν επιφέρουν καμία διοικητική αποτελεσματικότητα”, ανέφερε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ “Πρώτο Θέμα”.

Μίλησε για κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Υδάτων και της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, δύο Αρχών “με κεντρικό ρόλο στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών”.

Επ’ αφορμής του φορολογικού νομοσχεδίου, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι “η σημερινή δυνατότητα φοροελαφρύνσεων αποτελεί επίτευγμα ολόκληρης της κοινωνίας”, προσθέτοντας ότι “η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν αυτή που κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα έξω από τη Μνημονιακή περιπέτεια, τη μεγαλύτερη περιπέτεια από την εποχή της Μεταπολίτευσης ενώ, οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνες για τη χρεωκοπία που μας οδήγησε εκεί”. Σχολίασε ότι “η μη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης, πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, αποτελεί μία σοβαρή αντιδημοκρατική υποχώρηση η οποία πρέπει να προβληματίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο”.

“Για ποιο επιτελικό κράτος μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς διαβούλευση και διαφάνεια;”, σχολίασε.

Σχετικά με το Εδικό Χωρικό Σχέδιο για το Μάτι, είπε πως ο κ. Μητσοτάκης “εξήγγειλε άλλο ένα έργο που είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” Για τη ΔΕΗ, ανέφερε ότι “δεν μπορούμε να μιλάμε για χρεωκοπία όταν αναφερόμαστε στη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας η οποία στηρίζει την παραγωγική βάση της χώρας” και πως “η καταστροφολογία δεν μπορεί να αποφέρει οφέλη στη ΔΕΗ, παρά μόνο να την απαξιώσει”. “Θα περιμένουμε ο κύριος Χατζηδάκης να παρουσιάζει αναλυτικά το σχέδιο του για την εταιρεία ώστε, να μπορέσουμε στη συνέχεια να κάνουμε μία σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση”, πρόσθεσε.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading