INTIME

«Πιστεύουμε στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές»

«Αυτό που θέλουμε είναι την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές» τόνισε ο αναπ. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Flash Radio 99.4 και στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» με τους Θοδωρή Παπαδόπουλο και Σταμάτη Βαλασιάδη.

propoli

Ο κ. Φάμελλος σε ερώτηση για τη μείωση της ψαλίδας σε πρόσφατη δημοσκόπηση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία, επισήμανε πως: «οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τις δημοσκοπήσεις σε μεγάλο βαθμό, όμως επειδή στην κάλπη θα κριθούν όλα, εμείς αυτό που θέλουμε και θα το πετύχουμε πιστεύω, είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη».

Και πρόσθεσε: «και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές. Προφανώς στις βουλευτικές θα κριθούν όλα για τη συνέχεια της πατρίδας μας και το ότι κλείνει η ψαλίδα είναι ένα θετικό δείγμα. Παρότι που στις κάλπες και όχι στις δημοσκοπήσεις κρίνονται πάντα οι επιλογές των πολιτών. Το 2015 οι δημοσκοπήσεις διέψευσαν ηχηρά τις δημοσκοπήσεις και πιστεύουμε στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις ευρωεκλογές και για το αν θα καθορίσουν το πρώτο κόμμα σε εθνικό επίπεδο, ο αναπ. υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως: «οι πολίτες στις ευρωεκλογές θα πρέπει να επιλέξουν τι Ευρώπη θέλουν. Τρία μεγάλα ζητήματα θα έβαζα μπροστά στην κάλπη των ευρωεκλογών για την Ευρώπη: την ενίσχυση του κοινωνικού πυλώνα, την ενίσχυση των επενδύσεων για να έχει εργασία η Ευρώπη, και το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής. Τα αποτελέσματα αυτά θα τα λάβουμε υπόψει του κλίματος στο εθνικό επίπεδο, στις εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει την ασφαλή πορεία της χώρας προς την πρόοδο»

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει την ασφαλή πορεία της χώρας προς την πρόοδο και την προκοπή». Οι δημοσκοπήσεις όπως αναφέρει ο ΥΠΕΝ, «δεν κρίνουν την κυβέρνηση, αλλά δίνουν ένα μεγάλο μήνυμα στην κυβέρνηση. Με το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που έχει διαμορφωθεί, η ασφαλής πορεία της χώρας προς την πρόοδο και την προκοπή εξασφαλίζεται μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης τελευταία επιτίθεται για έναν περίεργο λόγο σε όλα τα επίπεδα: από τη δημοσιονομική σταθερότητα, την πρόσκληση επενδύσεων από την κ. Μέρκελ, τη θετική αξιολόγηση από οίκους, τη βελτίωση των συνθηκών στην υγεία, στην παιδεία, έως και για το ασφαλιστικό σύστημα και το κοινωνικό μέρισμα. Ο Μητσοτάκης είναι σαν να αμφισβητεί με έναν περίεργο τρόπο οτιδήποτε θέλει ο εργαζόμενος, ο επιχειρηματίας, ο συνταξιούχος και ο νέος. Αμφισβητεί την ασφαλή πορεία της χώρας συνολικά», ανέφερε ο αναπ. υπουργός.

Και πρόσθεσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι το πλεόνασμα της δουλειάς μας, της προκοπής της Ελλάδας, θα γυρίζει στον λαό της χώρας. Σε αυτούς που υπέφεραν από τη χρεοκοπία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Για την οικονομία και την ανάπτυξη, ο κ. Φάμελλος τόνισε μεταξύ άλλων πως: «οι άμεσες ξένες επενδύσεις πλέον, έχουν πολύ υψηλό ρυθμό στην Ελλάδα. Στο επίπεδο των νοικοκυριού τα θετικά ποσοστά αύξησης είναι μονοψήφια σε αντίθεση με τον τουρισμό που είναι διψήφια. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το κλίμα θα έρθει και στην κοινωνία, όμως θα προτιμούσα να είναι ασφαλές η πρόοδος, παρά να είναι “αεριτζίδικο”.

«Φθηνότερα τέλη στους πρωτοπόρους δήμος στην ανακύκλωση από το 2020»

Για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Σίνδο, ο ΥΠΕΝ τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα υγείας μετά και από τον πρώτο πρόχειρο έλεγχο των επιθεωρητών περιβάλλοντος, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως η πόλη έχει ανάγκη για ανακύκλωση.

«Το μείζον είναι η υγεία και η εξέλιξη της ανακύκλωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος, ενώ τόνισε πως από την 1η Ιανουαρίου του 2020, όποιος δήμος είναι πρωτοπόρος στην ανακύκλωση, οι δημότες του θα πληρώνουν πιο φθηνά δημοτικά τέλη. «Πρέπει οι δήμοι σε συνεργασία με την εταιρία ανακύκλωσης, μέσα από ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, να πολλαπλασιάσουν άμεσα τον εξοπλισμό (κάδους) και κάλυψη του κόστους της συλλογής και μεταφοράς των δήμων. Γι’ αυτό με χρηματοδότηση και εξοπλισμός θα υπάρχουν και τα αντικίνητρα που συνδέονται με τα δημοτικά τέλη», τόνισε ο αναπ. υπουργός.

Για τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα της επικαιρότητας, ο ΥΠΕΝ τόνισε πως αυτή τη στιγμή, είναι: «τα μόνιμα πλεονάσματα που θα αποδοθούν σε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης της φορολογίας τις επόμενες μέρες, τα αποτελέσματα της Ισπανίας και η Βενεζουέλα».

«Για τη Βενεζουέλα, ακούστηκε και έχει δημοσιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό ότι πρόκειται για πραξικόπημα. Τις λύσεις δεν πρέπει επ’ ουδενί να τις δίνει ο στρατός. Απορώ για το αν έχουμε δημοκρατική συνείδηση και τοποθέτηση, όταν η κ. Μαρέβα του κ. Μητσοτάκη υποστηρίζει στρατιωτικό πραξικόπημα. Σαφέστατα ο λαός της Βενεζουέλας πρέπει με εκλογές να δει ποιο θα είναι το μέλλον του. Δεν επιτρέπεται η συζήτηση που να επιτρέπει τη στρατιωτική παρέμβαση, ή την παρέμβαση άλλων χωρών. Καταδικάζω απόλυτα οποιαδήποτε απόπειρα πραξικοπήματος, σε οποιαδήποτε χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και για τις σχέσεις Τσίπρα – Podemos, καθώς και τις εκλογές στην Ισπανία, πρόσθεσε:

«Δεν υποτιμώ τις σχέσεις που έχουν οι Podemos και ο Ιγκλέσιας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τέσσερα αυτά που πρέπει να τονιστούν: η πτώση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η ενίσχυση των Σοσιαλιστών, η πτώση των PODEMOS από το 21% στο 12% και το 10% των Ακροδεξιών. Χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα της Ισπανίας, γιατί οι προοδευτικές δυνάμεις παρέμειναν σταθερές και συνετρίβη η λογική Βέμπερ, Μητσοτάκη και Ραχόι. Η λύση για την Ευρώπη είναι να έχουμε περισσότερα δικαιώματα. Είναι μία ευκαιρία στην Ισπανία να αποδείξει ότι με την άσκηση φιλολαϊκής πολιτικής μπορείς να περιορίσεις τους ακροδεξιούς», ανέφερε ο ΥΠΕΝ, συμπληρώνοντας πως «η Ευρώπη πρέπει να γίνει περισσότερο Δημοκρατική, αυτή θα είναι η απάντηση στους Ακροδεξιούς».

Loading