INTIME

Καμμένος: Τα γυρίζει και στηρίζει Τσίπρα «μέχρι τέλους»

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από την απειλή του να ρίξει την κυβέρνηση αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ή αν η συμφωνία δεν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή με 180 βουλευτές, και ο Πάνος Καμμένος τα… γυρίζει και δηλώνει αποφασισμένος να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα «μέχρι τέλους»!

propoli

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε στον ΑΝΤ1, χρησιμοποιώντας… πολλά «εάν» για όσα είχε αναφέρει το πρωί της Τρίτης (3/7) για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις προθέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Είπα όταν έρθει και αν έρθει, και αν έρθει με 151 και όχι με 180, είμαι υποχρεωμένος να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό. Εάν έρθει ο κόμπος στο χτένι και έρθει με 151 και όχι με 180, τότε θα κάνω αυτό που είπα, θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψω να έρθει η συμφωνία με 151 ψήφους», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στα Σκόπια «ποντάρει» ο Πάνος Καμμένος

Ουσιαστικά, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ έδειξε να «ποντάρει» στα βήματα που πρέπει να γίνουν νωρίτερα από τα Σκόπια και να ελπίζει ότι η συμφωνία δε θα χρειαστεί να έρθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχοντας ήδη απορριφθεί από τους πολίτες της γειτονικής χώρας.

Ο ίδιος, εξάλλου, εκτιμά ότι οι διαδικασίες στην ΠΓΔΜ θα διαρκέσουν πάνω από δύο χρόνια. Με άλλα, λόγια θα ολοκληρωθούν μετά το τέλος της θητείας της παρούσας ελληνικής κυβέρνησης!

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ημερονηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019. Είπατε δύο λέξεις κλειδιά. Εάν έρθει η συμφωνία και γι’ αυτό πρέπει να γίνουν πολλά βήματα, όπως εκλογές στα Σκόπια και να ανατραπεί ο πρόεδρος. Αυτό για μένα, θα τραβήξει δύο χρόνια. Θα πρέπει να διασφαλιστεί και η γνώμη του λαού της FYROM. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει Αλβανός πολίτης που να ψηφίσει», δήλωσε σχετικά.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Καμμένου:

Loading