Τα τσουγκρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ με Κοτζιά-Οικολόγους

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή ήταν το μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Μιχάλης Σταθόπουλος.

Ο τελευταίος αρνήθηκε ευγενικώς την πρόταση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στο εξωτερικό αυτόν το μήνα.

Την ίδια ώρα, βρισκόμαστε σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης για την ανάληψη καθηκόντων κυβερνητικού εκπρόσωπου από τον Λευτέρη Κρέτσο κι εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ από την Έφη Αχτσιόγλου.

Στη νέα ηγετική ομάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όσον αφορά τις τέσσερις πρώτες κι εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας μοιάζουν καπαρωμένες από την κυρία Αχτσιόγλου, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Βαγγέλη Αποστολάκη και τον Λευτέρη Κρέτσο.

Από την άλλη, καθυστερεί η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων κι αυτό οφείλεται και σε υπουργούς, όπως ο Κώστας Γαβρόγλου, αλλά και σε βουλευτές οι οποίοι τελικώς δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι, αλλά και στα ερωτηματικά που γεννιούνται με το “ΠΡΑΤΤΩ” του Νίκου Κοτζιά και τους Οικολόγους Πράσινους.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, αμφότερα τα κόμματα- κινήσεις δεν πρόκειται να συμπαραταχθούν με το ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι μεμονωμένα μέλη τους θα το πράξουν.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος, έχοντας διαφοροποιηθεί από τον κ. Κοτζιά.

Αυτόνομη κάθοδο ψήφισε κι ο Δημαράς

Από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πως δεν μπορούν να αποδεχθούν, εξάλλου, το αίτημα των Οικολόγων να έχουν οπωσδήποτε τρεις βουλευτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπέρ της αυτόνομης καθόδου τους υπερψήφισε, στη σχετική οριακή απόφαση που έλαβαν πριν μερικές ημέρες, κι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς.

Από την άλλη, με το ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι, έτσι κι αλλιώς, υποψήφιος ο επίσης Πράσινος και πρώην υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος άλλωστε στήριξε και τον Νάσο Ηλιόπουλο για τη δημαρχία της Αθήνας αποσύροντας τη δική του υποψηφιότητα.

Όσον αφορά την εκδήλωση στην Αθήνα με την οποία θα εγκαινιαστεί η προεκλογική εκστρατεία, αυτή “κατά 90%”, όπως λένε στο Politik κομματικές πηγές, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

 

 

Loading