Τζανακόπουλος για Λαζαρίδη: «Μου κάνει εντύπωση ο χρόνος που επέλεξε»

Αιχμές για τον χρόνο που επέλεξε ο Γ. Λαζαρίδης ώστε να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή «Στο Κόκκινο 105,5», ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η «κυβερνητική πλειοψηφία παραμένει σταθερή».

propoli

«Μου κάνει εντύπωση η ώρα που έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία, λίγες ημέρες μετά την ιστορική απόφαση του Eurogroup» τόνισε αρχικά ο Δ. Τζανακόπουλος ο οποίος σχολιάζοντας τις αιχμές του Γ. Λαζαρίδη για τον ίδιο και την δήλωσή του ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο κύρωσης της συμφωνίας από 180 βουλευτές πρόσθεσε ότι «νομίζω πως αυτό επαρκεί ως δικαιολογία, ως πολιτικό επιχείρημα. Η πρόταση του κ. Καμμένου για αυξημένη πλειοψηφία ήρθε μετά από την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. Και ο πρωθυπουργός και ο Π. Καμμένος όποτε προκύψει πρόβλημα, συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις. Αυτό θα γίνει και τώρα».

Σε ερώτηση αναφορικά με την τακτική της ΝΔ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «υπάρχει ένας πόλιτικός σχεδιασμός από τη ΝΔ ανεύθυνος και επικίνδυνος για την εθνική πορεία της χώρας για έξοδο από το μνημόνιο. Προσπαθεί να προκαλέσει πολιτικά γεγονότα από το ’15 και ως τώρα δεν το έχει καταφέρει, Η παρένθεση έχει ξεχειλώσει και δεν αναμένεται να κλείσει».

“Στα όρια του ποινικού νόμου τα συνθήματα που ακούγονται”

Επίσης επιτέθηκε προσωπικά και στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι ακολουθεί μια «πολιτική μικροπρέπειας με όρους αξιωματικής αντιπολίτευσης», επισημαίνοντας παράλληλα πως «την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό δεσμεύεται για μη ακύρωση της συμφωνίας αν αυτή κυρωθεί από το κοινοβούλιο, την άλλη στιγμή έρχεται στην Ελλάδα και το μόνο που κάνει είναι εμπόριο πατριωτισμού, χωρίς έρμα και χωρίς πολιτικό επιχείρημα».

«Ακριβώς αυτή η στάση του είναι εκείνη που νομιμοποιεί παρεμβάσεις σαν τη χθεσινή, οι οποίες όμως φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια καθώς ακούγονται πλέον συνθήματα που βρίσκονται στο όριο του ποινικού νόμου» κατέληξε.

Loading