Τζανακόπουλος: «Η πολιτική Μητσοτάκη νομιμοποιεί τα περιθωριακά φαινόμενα»

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Παιανία, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική που εφαρμόζει ο πρόεδρος της ΝΔ νομιμοποιεί τα περιθωριακά φαινόμενα.

propoli

Στην τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε μικροπολιτική στάση στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως «ένας κόσμος βρίσκει πολιτική νομιμοποίηση και δημιουργεί τα επεισόδια που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό με επιθέσεις και προπηλακισμούς αλλά και απειλές απέναντι σε υπουργούς και βουλευτές».

Υποστήριξε, επίσης, πως από την αρχή των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό ο δημόσιος διάλογος έχει κατακλυστεί από ψευδείς ειδήσεις, ενώ σε άλλο σημείο χαρακτήρισε «ιστορική» τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων.

Στο στόχαστρο και ο Αντώνης Σαμαράς

Οξεία κριτική άσκησε και στον Αντώνη Σαμαρά, αποδίδοντάς του «διαχρονικές» ευθύνες στο ζήτημα. «Δεν θα κάνουμε δικαστήριο για τον Σαμαρά, άλλωστε και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών περιέγραψαν τις ευθύνες του στη Βουλή» υποστήριξε.

Όσον αφορά στη γλώσσα και την εθνότητα ο κ.Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως έχει υπάρξει διαστρέβλωση των άρθρων της συμφωνίας , κάνοντας αναφορά καταρχήν στο γεγονός ότι η «Μακεδονική» γλώσσα καταρχήν αναγνωρίστηκε από τον Αβέρωφ και ακολούθως από τον ΟΗΕ, ωστόσο πρόσθεσε πως στη συμφωνία των Πρεσπών ρητώς αναφέρεται πως η «μακεδονική» γλώσσα των γειτόνων δεν έχει καμία σχέση με οποιονδήποτε τρόπο με την Αρχαία Ελληνική και επίσης δεν έχει σχέση με την ιστορία την κληρονομιά και τον πολιτισμό της χώρας μας».

Loading