Τζανακόπουλος: «Μέρα με τη νύχτα η Ελλάδα του 2019 με την Ελλάδα του 2014»

«Η σύγκριση της Ελλάδας του 2019 με την Ελλάδα του 2014 είναι σαν την ημέρα με τη νύχτα» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

propoli

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από τα μνημόνια, μίλησε για το Σκοπιανό, αλλά και για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Προτεραιότητα η εξασφάλιση του erga omnes»

Όσον αφορά στο ονοματολογικό των Σκοπίων σημείωσε πως «έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου στις συζητήσεις, ωστόσο απομένει ακόμη αρκετός δρόμος που πρέπει να διανυθεί». Επανέλαβε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση «εξακολουθεί να είναι η εξασφάλιση του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης και ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της γείτονος, που δημόσια αποδέχθηκε αυτήν την προοπτική».

«Σταθερός στόχος η επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης»

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό τόνισε ότι «αποτελεί σταθερό στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Από κει και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας των τουρκικών εκλογών και στη συνέχεια να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα».

«Όσον αφορά το ΔΝΤ», σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία εμμονή από την ελληνική πλευρά. Η Ελλάδα, τον Αύγουστο θα κλείσει έναν πολύ δύσκολο οκταετή κύκλο. Επομένως, ό,τι και αν αποφασίσει το ΔΝΤ, η οριστική και αμετάκλητη έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, είναι αδιαπραγμάτευτη».

Loading