Την παραίτηση του Γιάννη Μυλόπουλου ζητεί η ΝΔ για το «σκάνδαλο» του ΑΠΘ

Την παραίτηση του Γιάννη Μυλόπουλου ζητεί η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά για το «σκάνδαλο» με ακίνητο του ΑΠΘ

propoli

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για ακίνητο που απέκτησε το Πανεπιστήμιο επι των ημερών που πρύτανης ήταν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος.

Οι διώξεις βασίζονται σε έρευνα της οικονομικής αστυνομίας, από την οποία προέκυψε οτι το κτιριακό συγκρότημα που επελέγη, φέρεται να είχε πολεοδομικές αυθαιρεσίες και η εμπορική του αξία εκτιμήθηκε αρχικώς τέσσερις φορές κάτω από την προϋπολογιζόμενη δαπάνη. Δηλαδή εκτιμήθηκε οτι θα πρέπει να αγοραστεί με 3 εκ. Ευρώ και τελικά δόθηκαν 12 εκ. Ευρώ για την αγορά του..

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά την αποκάλυψη για την πρωτόδικη καταδίκη του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, και έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε πολύ σοβαρή υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, Πρόεδρο της Αττικό Μετρό και πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ3. Ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην Πρύτανης του Α.Π.Θ., εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτιρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας».

Loading