Την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Εσθονίας

Οι διμερείς σχέσεις και η τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Εσθονίας Κέρστι Καλιουλάϊντ.

propoli

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίσθηκε η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο επιτυχές παράδειγμα της Εσθονίας σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ψηφιοποίηση των συναλλαγών του πολίτη με το Δημόσιο.

Μητσοτάκης: «Ευρωπαϊκό ζήτημα το προσφυγικό»

Ακόμη εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που χρήζει ευρωπαϊκής λύσης. Το μέλλον της Ευρώπης και η ενδυνάμωση της συνεργασίας των κρατών-μελών της Ε.Ε. στον τομέα της άμυνας, βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών με την Πρόεδρο της Εσθονίας.

Επιπλέον, Μητσοτάκης-Καλιουλάϊντ, αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά περιφερειακών ζητημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην τουρκική παραβατική συμπεριφορά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε  τη στήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης εκπλήρωσης των σχετικών κριτηρίων. Τέλος, εξετάσθηκαν οι τελευταίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και στις δύο χώρες.

Loading