INTIME

Τι συμβαίνει με Μαξίμου-Παπαγγελόπουλο

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Πολλά έχουν γραφτεί για τη σχέση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με το Μαξίμου και, κυρίως, για τον εκνευρισμό του πρωθυπουργικού επιτελείου για το ότι δεν έχουν περαιωθεί σκανδαλώδεις υποθέσεις, με κορυφαία τη Novartis, για τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε παράσχει διαβεβαιώσεις ότι οι ένοχοι θα πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Τι αλήθεια ισχύει;

Είναι γεγονός ότι κι ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικώς έχει στηρίξει πολλά στο αφήγημα της κάθαρσης και στην ικανότητα του κ. Παπαγγελόπουλου να “κάνει τη δουλειά”.

Ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη στον πρώην εισαγγελέα και διοικητή της ΕΥΠ (επί Κώστα Καραμανλή), μολονότι δεν έχουν δει μέχρι σήμερα απτά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο Μαξίμου κατηγορούν την ίδια τη Δικαιοσύνη για τις καθυστερήσεις κι ένα σύστημα δεκαετιών που δεν μπορεί να αλλάξει σε τέσσερα χρόνια ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται στο Politik πως ενώ το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει “προμηθεύσει” τις δικαστικές υπηρεσίες με προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα υψηλής τεχνολογίας σχεδόν τα πάντα εξακολουθούν να γράφονται στο χέρι.

Μέσα σε ένα τέτοιο χάος όποιος θέλει να στήσει ένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν χρειάζεται παρά να λαδώσει έναν κλητήρα κι εκείνος θα αρχειοθετήσει από μόνος του σημαντικά έγγραφα και ντοκουμέντα, ακόμα κι ολόκληρες υποθέσεις.

Τι να πρωτοκάνει κι ο Παπαγγελόπουλος;”, αναρωτιούνται με νόημα.

Στο 25% ο πήχης

Στο μεταξύ, ο πήχης που έχουν βάλει σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές δεν ξεπερνά το 25%.

Για να το πετύχουν, όμως, θα πρέπει να προσελκύσουν ακόμα και τους μισούς ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, γι’ αυτό και η επίθεση σε βάρος του και η ταύτισή του με τη ΝΔ θα εντατικοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Η προσέλκυση, εξάλλου, ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου- με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται πολύ να προσελκύσει αριστερούς ψηφοφόρους- θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου να διαψευστούν και οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους και οι οποίες δεν γεννούν αισιοδοξία.

Loading