INTIME

Τον Νοέμβριο αποφασίζει το Ποτάμι τη μετεκλογική του στάση

Κάλεσμα στους πολίτες που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα, να ανακαλύψουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν, απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση των στελεχών που ετοιμάζουν το 3ο συνέδριο του Ποταμιού.

propoli

«Να κλείσουμε τον δρόμο στους πολιτικούς που ξεγελούν τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «ο σημερινός κυβερνητικός λαϊκισμός θέλει να συνταιριάξει τις ιδεοληψίες της αριστεράς με τις ψεκασμένες θεωρίες της ακροδεξιάς».

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, αποφασίστηκε ότι για να ενδυναμωθεί ο ανοιχτός και αντιγραφειοκρατικός χαρακτήρας του Κινήματος πρέπει οι σύνεδροι που θα προέρχονται από τις οργανωμένες δυνάμεις του Ποταμιού να είναι μόνο το 60% του Συνεδρίου.

Το 20% των συνέδρων θα προέρχεται από εκπροσώπους κινήσεων και ομάδων του ευρύτερου χώρου και το υπόλοιπο 20% θα είναι πολίτες που δεν είναι μέλη του Ποταμιού, αλλά μέσω ανοιχτής εγγραφής, θα ζητήσουν να λάβουν μέρος στο συνέδριο.

Στο συνέδριο που θα γίνει στον Κεραμεικό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, θα αποφασιστεί η μετεκλογική στάση και η πολιτική συμμαχιών του Ποταμιού και θα εκλεγούν νέα κεντρικά όργανα, καθώς και ο επικεφαλής.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Συνεδρίου εξέλεξε προεδρείο το οποίο συγκροτείται από τους: Δήμητρα Γιαννάκη, Μαρία Δαμανάκη, Ίκαρο Κράτσα, Δημήτρη Κυριακόπουλο, Νίκο Μηλαπίδη και οι δύο Γραμματείς, κοινοβουλευτικού έργου Γιώργος Μαυρωτάς και οργανωτικού Γιώργος Γκαρής.

Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι προς συζήτηση:

  • Ανοιχτό συνέδριο κάθε Σεπτέμβριο
  • Ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα
  • Γραμματέας και Πολιτικό Συμβούλιο να εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία των Αντιπροσώπων μας από ολόκληρη τη χώρα.
  • Συμμετοχή στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων και στο Πολιτικό Συμβούλιο εκπροσώπων των συνεργαζόμενων δυνάμεων σε ένα ποσοστό 20%.
  • Αυτό σημαίνει ανοιχτό αντιγραφειοκρατικό Κίνημα!
  • Αυτό το κάλεσμα όμως πρέπει να το μεταφέρετε εσείς στην κοινωνία.
  • Η καμπάνια με τίτλο ΘΕΛΩ να μου πεις τα ΘΕΛΩ σου έχει ήδη προσελκύσει εκατοντάδες νέους φίλους. Σύντομες ξεκάθαρες απαντήσεις στα ΘΕΛΩ των πολιτών. Όχι γενικόλογες υποσχέσεις χωρίς αρχή, μέση και τέλος.
  • Το Κίνημα πρέπει να αποκτήσει νέα ορμή. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα. Μόνο τον κακό μας εαυτό.

Loading