INTIME

Τοσουνίδης: «Ειλικρινής και έντιμος ο Καμμένος»

Την άποψη ότι «στην πολιτική υπάρχει ακόμα ειλικρίνεια , εντιμότητα και συνέπεια, και λέγεται Πάνος Καμμένος», εξέφρασε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

propoli

«Η στάση που κρατούμε υπερασπιζόμενοι την Μακεδονία, το όνομά της, την ιστορική μας φυσιογνωμία αλλά και την προοπτική μας ως έθνος είναι η μεγαλύτερη απόδειξη όλων αυτών», τόνισε ο κ. Τοσουνίδης, αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μετά την αποχώρηση του κ. Πάνου Καμμένου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ από την συγκυβέρνηση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο fake news που διατυπώθηκε κυρίως από την Νέα Δημοκρατία», το γεγονός ότι «τον Ιούλιο του 2018 και με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ελληνικό κοινοβούλιο σε βάρος της κυβέρνησης, επικαλέστηκε ότι υπερασπίζεται τη Μακεδονία και δεν ανέφερε ούτε σε μια αράδα του κειμένου τι λέει και πως υπερασπίζεται το όνομα της Μακεδονίας που είναι το πρωτογενές στοιχείο. Γιατί όταν δίνεις το όνομα, ουσιαστικά περιγράφεις και προδικάζεις το πως θα λέγεται και η ιθαγένεια ή το πως θα ονομάζεται η γλώσσα του γειτονικού λαού».

Γιατί οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν την πρόταση μομφής

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, αναφερόμενος στις αιτίες για τις οποίες οι ΑΝΕΛ είχαν καταψηφίσει την πρόταση μομφής του Ιουνίου, τόνισε ότι «ο πρώτος λόγος λοιπόν που δεν υπερψηφίσαμε τότε μια τέτοια υποκρισία, ήταν πολιτικός και εθνικός. Ο δεύτερος τεχνικός λόγος, έχει να κάνει με τα αριθμητικά δεδομένα και δε χωράει καμία αμφιβολία. Για να μπορέσει να περάσει μια πρόταση δυσπιστίας, πρέπει να την ψηφίσουν 151 βουλευτές. Στο κοινοβούλιο ψήφισαν 280 βουλευτές στη διαδικασία για την πρόταση μοφμής, εκ των οποίων οι 145 ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι άλλοι μαζί να ψήφιζαν, τις 151 δεν τις μάζευαν. Άρα και οι ΑΝΕΛ να ψήφιζαν την πρόταση μομφής τον Ιούλιο δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει. Και τι θα πετυχαίναμε;»

Όσον αφορά δε το τι πράττουν οι ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή, ο κ. Τοσουνίδης τόνισε ότι «γυρνάμε προς τον κ. Μητσοτάκη, τώρα που είναι η πιο κρίσιμη ώρα και του λέμε: ‘Κυριάκο έλα! Και αν συμφωνήσεις με εμάς και το 80% του ελληνικού λαού δεσμεύσου στο κείμενο της μομφής ότι και εσύ θα υπερασπιστείς το όνομα της Μακεδονίας και δεν το παραδόσεις, και αν γίνεις πρωθυπουργός θα ακυρώσεις οποιαδήποτε συμφωνία, και πάμε μαζί να την σταματήσουμε στο κοινοβούλιο!’. Η απάντηση σιωπή. Υποκρισία. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε’».

Loading