Τοσουνίδης: «Ναι, μπορεί να χωρίσουν οι δρόμοι μας από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Κρατήσαμε τη χώρα όρθια και την οδηγούμε εκτός μνημονίων και ναι υπάρχει ενδεχόμενο να χωρίσουν οι δρόμοι μας από το ΣΥΡΙΖΑ αίροντας την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδης, απαντώντας σε  ερώτηση για το εάν οι ΑΝΕΛ όντως αποχωρίσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό όταν έρθει η συμφωνία με τα Σκόπια για κύρωση στην Βουλή.

propoli

Επεσήμανε δε ότι έχουμε ζητήσει μία πλειοψηφία 180 βουλευτών όταν έρθει η συμφωνία στην Βουλή.

Έσπευσε δε να υπογραμμίσει ότι «η συνωμοσιολογία είναι πάντοτε ελκυστική αλλά εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν μία ξεκάθαρη σχέση μεταξύ τους αλλά και με τον Ελληνικό λαό. Αυτό που γίνεται με την παρούσα κυβέρνηση είναι ένα πολύ θετικό βήμα εθνικής συμφιλίωσης. Όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά είναι πάρα πολύ καλό».

Μίλησε για μία «επιλογή προτεραιοτήτων για να υπηρετήσουμε τον τόπο και τον λαό και αυτό έκανε με υπευθυνότητα ο Πάνος Καμμένος».

Βολές κατά της ΝΔ

Ο κ. Τοσουνίδης έβαλλε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας: «Η υποκρισία της ΝΔ είναι απώλεια για την δημοκρατία καθώς δεν τοποθετείται σε κανένα σοβαρό ζήτημα. Ξέχασαν ή προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την θέση τους για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».

Σε ερώτηση για του αποχωρήσαντες βουλευτές Καμμένο και Λαζαρίδη, ο κ. Τοσουνίδης τόνισε: «ο Ψευτοδημητρός είναι άλλη περίπτωση αλλά ο κ. Λαζαρίδης ναι πρέπει να παραδώσει την έδρα του».

Όταν παραδέχεσαι πως δεν μπορείς να σηκώσει το βάρος παραδίδεις την έδρα σου. Ένας άνθρωπος που έχει δηλώσει πως θα παραιτηθώ από την θέση του αντιπροέδρου 3 φορές και δεν το έχει πράξει είναι ανάξιος λόγου. Επίσης οσμή χρηματισμού υπάρχει» κατέληξε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Loading