INTIME

Τοσουνίδης: «Ναι χωρίς όρους σε πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ»

Οι ΑΝΕΛ είναι πλέον διατεθειμένοι να υπερψηφίσουν ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας που θα κατατεθεί από την πλευρά της ΝΔ και μάλιστα χωρίς όρους. Αυτό τουλάχιστον τόνισε σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θόδωρος Τοσουνίδης.

propoli

Για να προασπίσει με επιχειρήματα την αλλαγή αυτή πλεύσης, ο Θ. Τοσουνίδης διευκρίνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα καταδειχθεί πως η πρόταση μομφής είναι αναποτελεσματική σε αντίθεση με την αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν νωρίτερα οι ΑΝΕΛ και την οποία δεν ψήφισε η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του Θ. Τοσουνίδη έχει ως εξής:

“Κατέθεσε τα όπλα ο κ. Μητσοτάκης, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ δέχθηκαν τη συνταγματικότητα του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Η Ένσταση Αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, το οποίο μπορούσε να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία», διότι σύμφωνα με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτείτο μόνο πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφούσε.

Ο κ. Μητσοτάκης «ασέλγησε» πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ίσως γιατί προτιμάει, υποκρινόμενος τον δήθεν «Μακεδονομάχο», τα αναποτελεσματικα μέσα, όπως αυτό της πρότασης μομφής, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Παρόλα αυτά, ενδεχόμενη πρόταση μομφής για το Προσύμφωνο των Πρεσπών οι ΑΝΕΛ θα την υπερψηφίσουν, ώστε να φανεί η αναποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλευτικού μέσου, σε αντιθεση με την Ένσταση Αντισυνταγματικότητας, που σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε, αρνούμενος να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία».

Loading