INTIME

Τοσουνίδης: «Φορέας αλήθειας ο Π. Καμμένος»

Στην κόντρα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον επικεφαλής των ΑΝΕΛ και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

propoli

«Είμαστε αυτό που δεσμευθήκαμε σε όλους τους Έλληνες. Το αναγκαίο καλό. Προσφέραμε μια σταθερή κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια στη χώρα. Μια παραγωγική κυβέρνηση που κατόρθωναν τα δύο κόμματα που την συναποτελούσαμε να ξεπερνούμε τις διαφορές μας καθώς είμαστε δύο διαφορετικοί πολιτικοί χώροι, με άλλες ιδεολογικές ενάρξεις και να παράγουμε ένα πολύ σημαντικό έργο, με κύριο στόχο την έξοδό μας από τα μνημόνια και την δυνατότητά μας να μιλούμε για θετικά μέτρα. Δυστυχώς όχι με δική μας θέληση, αυτό κατέληξε να αφήνει σήμερα μια πικρή γεύση», εκτίμησε ο Θ. Τοσουνίδης για την περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την κόντρα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, με τον δεύτερο να καταθέτει μήνυση εναντίον του επικεφαλής των ΑΝΕΛ, ο Θ. Τοσουνίδης ξεκαθάρισε πως «το πρώτο που θα κάνει ο Πάνος Καμμένος είναι να δώσει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που έχει. (σσ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ) Επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά στην πολυετή πολιτική του παρουσία ότι είναι φορέας αλήθειας. Και μάλιστα ένας σταθερός μαχητής κατά της διαφθοράς και των μη νόμιμων ενεργειών. Και σε αυτή τη περίπτωση έχει στοιχεία στα χέρια του, όπως έχει ήδη δημόσια πει και θα τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη, όπου επιτέλους ως τρόπο διαφυγή επέλεξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών».

Παράλληλα, όσον αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι «η θέση μας είναι ότι δεν έπρεπε και δεν πρέπει να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας. Το θεωρούμε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο και μια ωρολογιακή βόμβα για την Ελλάδα».

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το καταναλωτικό δάνειο το οποίο φέρεται να χορηγήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο Θ. Τοσουνίδης, τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ ενοχλητικό τουλάχιστον, να βλέπεις ότι μπορούνε πολιτικοί ή άνθρωποι που έχουνε εξουσία, είτε πολιτική είτε οικονομική, να νέμονται του τραπεζικού χρήματος, τη στιγμή που διώκεται ο κάθε απλός πολίτης για πολύ μικρότερα ποσά. Ας τελειώνει αυτή η ιστορία, ας βγούνε τα στοιχεία και ας κινητοποιηθεί η Δικαιοσύνη αλλά και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα».

Loading