Τουρκία: «Η Ελλάδα παρέχει άσυλο σε προδότες»

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει άσυλο στον έναν από του οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη χώρα μας.

propoli

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του το στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες και κάλεσε την ελληνική Δικαιοσύνη να μην προβεί στο ίδιο λάθος και με τους υπόλοιπους Τούρκους στρατιωτικούς.

Τόνισε μάλιστα ότι «μια χώρα που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας, παρέχει άσυλο σε προδότες που εμπλέκονται στην κατάλυση της Δημοκρατίας μέσω πραξικοπήματος σε μια χώρα – γείτονα. Είναι πραγματικά μια κατάσταση που αξίζει προσοχής. Η Ελλάδα όπως δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο, έτσι δεν εφαρμόζει και το δίκαιο καλής γειτονίας».

“Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη δεν θα υποπέσει σε παρόμοια λάθη”

Και ο Χ. Ακσόι ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του για το θέμα κάνοντας έκκληση στην Ελλάδα «να αποφεύγει τέτοιες εχθρικές συμπεριφορές απέναντι στη χώρα μας. Μια δημοκρατική χώρα, δεν μπορεί να προστατεύει πραξικοπηματίες. Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα η ελληνική δικαιοσύνη να μην υποπέσει σε παρόμοια λάθη».

Loading