φωτογραφία αρχέιου

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ανεύθυνες οι δηλώσεις Καμμένου»

Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου αναφορικά με την κράτηση των δύο στρατιωτικών που παραμένουν για περισσότερες από 160 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

propoli

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε μεταξύ άλλων ότι η σύλληψη των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτριου Κούκλατζη από τις τουρκικές αρχές «ήταν προγραμματισμένη και σχεδιασμένη και έγινε με εντολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ το οποίο με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι ισχυρισμοί του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αναδεικνύουν την ανεύθυνη και ασόβαρη συμπεριφορά του».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Στην ελληνική πλευρά έχει δοθεί η απαραίτητη ενημέρωση αναφορικά με τους λόγους που κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Το να επιχειρείται η διατήρηση μιας ατζέντας με αβάσιμες και χωρίς νόημα κατηγορίες, θεωρείται μια προσπάθεια να στραφεί αλλού η ελληνική κοινή γνώμη».

Loading