Το Μαξίμου καταγγέλλει «σχέδιο νέας αποστασίας»!

Για σχέδιο νέας αποστασίας τα οποία απεργάζονται εδώ και καιρό συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση του Γιώργου Λαζαρίδη να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

propoli

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο οποίο πρόσθεσε ότι το γιατί είναι προφανές.

Συνεχίζοντας ο ίδιος αξιωματούχος τονίζει ότι η «έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους, αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».

Τέλος ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπογραμμίζει πως «ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Κοντονής: «Μητσοτάκης και ΝΔ έχουν εκπονήσει σχέδιο για να ρίξουν την κυβέρνηση πριν τις 21 Αυγούστου».

Στο μεταξύ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Συγκεκριμένα το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι «αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, είναι ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, το οποίο προφανές είναι ότι έχει εκπονηθεί από τη ΝΔ με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση. Γι’ αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Δεν τους ενδιαφέρει το Μακεδονικό. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα κυρωθεί η συμφωνία ή όχι. Τους ενδιαφέρει διακαώς να μη φτάσουμε στην 21η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία – ορόσημο για το τέλος των μνημονιακών πολιτικών, δηλαδή των πολιτικών που εφάρμοσαν αυτοί που έριξαν στα βράχια τη χώρα. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Και το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι τη χώρα τη βγάζει από τα μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα πάρει τα πρώτα θετικά μέτρα για όσους είχαν υποστεί τη μεγαλύτερη αδικία».

Σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι πρόκειται για «εκδηλώσεις βίας, μίσους και μισαλλοδοξίας. Αλλά ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν και εμφανίζονται σε αυτές τις εκδηλώσεις. Είναι ελάχιστοι νεοναζί και ακροδεξιά στελέχη της ΝΔ που προβαίνουν σε αυτού του τύπου τις επιθέσεις και τις βιαιότητες. Εγώ τουλάχιστον αυτό είδα στα Γιαννιτσά. Οι κοινωνίες τους έχουν γυρίσει την πλάτη».

«Θα βγει η κουκούλα από όσους απειλούν»

Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης φρόντισε να στείλει ηχηρό μήνυμα σε όσους δημιουργούν έκτροπα σε εκδηλώσεις τονίζοντας πως «μπορεί οι πολίτες να έχουν ενστάσεις ή παράπονα, αλλά σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις με θαυμαστές του Χίτλερ και ακροδεξιούς, η κοινωνία γυρίζει την πλάτη. Το είδαμε αυτό και στο περιβόητο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη που ήταν αποψιλωμένο και οι συμμετέχοντες καταγέλαστοι. Αυτές οι απειλές και οι τραμπουκισμοί κατά βουλευτών και ειδικά κατά βουλευτών των ΑΝΕΛ δεν θα μείνουν αναπάντητες. Η δικαιοσύνη -και το λέω αυτό με την ιδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης – θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα από όσους στέλνουν μηνύματα, παίρνουν κινητά και απειλούν».

Loading