Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να γίνει και πάλι ΠΑΣΟΚ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Φαίνεται πως το πείραμα του ΚΙΝΑΛ δεν θα έχει μακρά ποδάρια για την Φώφη Γεννηματά!

Όπως πληροφορούμαστε, η πρόεδρος του φορέα δέχεται εισηγήσεις στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου να προτείνει τη μετονομασία του σε… ΠΑΣΟΚ.

Έχει, γίνει, μάλιστα, ήδη κρούση σε διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να φτιάξει το νέο λογότυπο, το οποίο πάντως θα παραπέμπει ευθέως στον ιστορικό πράσινο ήλιο.

Σε πολιτικό επίπεδο, όσοι εισηγούνται αυτήν την επιστροφή στο παρελθόν εκτιμούν πως θα επιτευχθεί καλύτερα η συσπείρωση του κεντροαριστερού χώρου γύρω από την ιστορική ονομασία της δημοκρατικής παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ΚΙΝΑΛ είναι κακόηχο κι από τη στιγμή που αποχώρησαν το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ κι έχει ανασταλεί η λειτουργία του ΚΙΔΗΣΟ δεν υπάρχει λόγος να το κρατήσουμε.

Ούτε, άλλωστε, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει πρόβλημα με την επιστροφή στο κόμμα του πατέρα του”, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Από την άλλη, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης είπε δυνατά αυτό που είναι ο στρατηγικός στόχος του Μαξίμου, να μείνει δηλαδή το ΚΙΝΑΛ εκτός Βουλής, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο στη μετεκλογική Ελλάδα, είτε είναι πρώτο κόμμα είτε όχι.

Αν, μάλιστα, παραλλήλως εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικώς η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου- που σημαίνει μείωση της επιρροής της ΝΔ στην πατριωτική Δεξιά- τότε αυξάνονται οι πιθανότητες, όπως τουλάχιστον πιστεύουν κυβερνητικές πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει και την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ακούγεται έντονα ο Σεπτέμβριος

Την ίδια ώρα, συζητείται όλο κι εντονότερα το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ τόσο η Έλενα Κουντουρά όσο κι ο Σπύρος Δανέλλης, το οποίο ωστόσο συνεπάγεται νομοθετική ρύθμιση, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθούν πρώτα από το βουλευτικό τους αξίωμα, εξέλιξη που θα σημάνει και πρόβλημα για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αφού οι αντικαταστάτες τους θα προκύψουν από τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι αντιστοίχως.

Παραλλήλως, ακούγεται όλο και περισσότερο σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου ως χρόνος τέλεσης των βουλευτικών εκλογών ο Σεπτέμβριος.

Loading