Το Ποτάμι:Η Αθήνα να στηρίξει αυτούς που αγρυπνούν στα σύνορα

«Η αποφασιστικότητα στην φύλαξη των συνόρων μας και η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων στο Αιγαίο θα πρέπει να συνδυάζεται με την προσπάθεια διατήρησης ανοιχτών διαύλων διαλόγου της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Έβρο μιλώντας στο Δέλτα TV.

propoli

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε υποκριτική την απαίτηση λαϊκιστών και συντηρητικών της Ευρώπης– ανάμεσα τους και ο κ.Βέμπερ- που ζητούν να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

«Από την μια τους πουλάνε όπλα και κάνουν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Τουρκία και από την άλλη λένε ‘’να κοπεί κάθε συζήτηση με τους Τούρκους’’, εμείς όμως που ζούμε εδώ, πρέπει να ενθαρρύνουμε την συνεννόηση της Ευρώπης με την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το κράτος πέρασε από την σπατάλη στην τσιγκουνιά»

Είμαστε υποχρεωμένοι σε μία αιώνια συμβίωση, πρόσθεσε, και αυτό απαιτεί να εκμεταλλευόμαστε κάθε χαραμάδα συνεννόησης.

Οι εκρήξεις του Ερντογάν και οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που προσπαθούν να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο απαιτούν ψυχραιμία, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαίροντας ιδιαίτερα το θάρρος και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι συνοριοφύλακες, άντρες και οι γυναίκες της πρώτης γραμμής – του στρατού, του λιμενικού, της αστυνομίας.

«Το κράτος πέρασε από την σπατάλη στην τσιγκουνιά» είπε τονίζοντας ότι είναι ντροπή να μην ενισχύονται υλικά και ηθικά οι άνθρωποι που αγρυπνούν στα σύνορα για να κοιμούνται ήσυχοι όλοι οι άλλοι στα μετόπισθεν.

Συμπλήρωσε επίσης ότι στην Τουρκία υπάρχουν και ευρωπαϊστές οι οποίοι δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθούν μόνοι τους στον αγώνα που δίνουν για να στρέψουν την χώρα τους προς την Ευρώπη έτσι ώστε να γίνουν σεβαστά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και πρόσθεσε ότι αν διακόψουμε τις «επαφές» Ευρώπης – Τουρκίας θα προσφέρουμε άλλοθι στους σκληροπυρηνικούς της γειτονικής χώρας στην αναζήτηση συμμαχιών με δυνάμεις που πιθανόν να είναι εχθρικές με την Ε.Ε.

Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευαν στην περιοδεία του στην Θράκη και τον Έβρο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Κακλίκης, Γιώργος Κορκόβελος, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Βασίλης Σωτηρόπουλος και Τάνια Παλαμίδη.

Loading