« Το πρόβλημα στη δημοκρατία είναι η υπόθαλψη φασιστικών ομάδων και ακροδεξιών τακτικών»

« Τα προβλήματα της δημοκρατίας έχουν να κάνουν με την αδιαφάνεια, με την υπόθαλψη ακροδεξιών πρακτικών, φασιστικών ομάδων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

propoli

«Οι συγκρούσεις αναδεικνύουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι έντονες», δήλωσε σχετικά με τη σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για την οικονομία.

Μίλησε για τα προβλήματα της δημοκρατίας, που όπως είπε δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση.

Για το μέτρο των συντάξεων

Για το ζήτημα των μειώσεων στις συντάξεις ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκριτική στάση.

Όπως είπε, η ΝΔ έχει έναν λόγο να θεωρεί ότι είναι απαγορευτικό για την κυβέρνηση να επανεξετάσει την εφαρμογή του μέτρου

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτός «έχει να κάνει με την προεκλογική της καμπάνια» και το «πολιτικό της αφήγημα» σύμφωνα με το οποίο «εισερχόμαστε σε μία τέταρτη μνημονιακή περίοδο».

Σχετικά με την τροπολογία για τη μη εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, τόνισε ότι η ΝΔ παίρνει πρωτοβουλίες «πολιτικά άσφαιρες».

Ξεκαθάρισε ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει «όταν έχουμε τα τελικά δημοσιονομικά αποτελέσματα για το 2018» και οι προβλέψεις θα είναι πιο σαφείς για τη δημοσιονομική πορεία του 2019.

«Ο ΣΕΒ παίζει μία πολιτική θέση ακραία»

Σχολιάζοντας όσα είπε ο ΣΕΒ σχετικά με την αναγκαιότητα περικοπής των συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «ο ΣΕΒ παίζει μία πολιτική θέση ακραία».

Όπως συμπλήρωσε, η τοποθέτηση του ΣΕΒ είναι περισσότερο πολιτική και βάσει των ειδικών συμφερόντων του και όχι υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Για τις καταγγελίες περί χρηματοδότησης της εταιρίας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη

Ερωτηθείς για τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι το ζήτημα δεν αφορά «δήθεν προσωπική επίθεση», καθώς η είδηση ότι χρηματοδοτήθηκε η εταιρείας της από offshore συγκεκριμένου επιχειρηματία, η οποία χρηματοδότησε και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», «συνιστά πολιτικό ζήτημα» και δεν ανάγεται στην ιδιωτική σφαίρα του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του, αλλά αφορά στη δημόσια ζωή.

Μάλιστα, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοκράτορας, ούτε αυτοκράτειρα η σύζυγός του, αλλά δημόσια πρόσωπα που πρέπει να έχουν μεγαλύτερη νομική ανοχή στον έλεγχο.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «βαθύτατα πεπεισμένος ότι υπάρχουν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, που θα τοποθετηθούν με υπευθυνότητα» και θα είναι θετικοί ως προς την κύρωση της συμφωνίας.

Με αφορμή τη μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, από την αντιπολίτευση της χώρας του, για εσχάτη προδοσία, ανέφερε ότι η ΝΔ ενώθηκε με το πιο ακροδεξιό τμήμα της γειτονικής χώρας, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα και την ίδια τακτική του WMRO.

Ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου.

«Θα συζητήσουμε αναλυτικά με τους ΑΝΕΛ και θα καταλήξουμε σε μία αποδεκτά κοινή θέση, ώστε να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της».

Επίσης, τόνισε ότι δεν προκύπτει από τον χρονικό ορίζοντα της παρούσας κυβέρνησης να μην φέρει η ίδια τη συμφωνία στη Βουλή προς κύρωση.

Loading