ΙΝ ΤΙΜΕ

Το συνέδριο της ΝΔ τελείωσε, ώρα αποδείξεων!

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Με το 12ο συνέδριο να αποτελεί παρελθόν, για τη ΝΔ ήρθε η ώρα των αποδείξεων! Να αναδείξει τις προτεραιότητές της, να σταθεί στο πλευρό της μεσαίας τάξης και των οικονομικών πιο αδύναμων πολιτών, μα πάνω από όλα να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης που οφείλει να έχει ένα κόμμα εξουσίας με την κοινωνία.

propoli

Ιδίως όταν αυτό βρίσκεται στον προθάλαμο διακυβέρνησης έχοντας προηγουμένως καταφέρει να κυριαρχήσει σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων.

Από τις νέες προτάσεις που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του συνεδρίου, εκείνη που είχε τη μεγαλύτερη απήχηση και ανταπόκριση στον κόσμο, ήταν η ύπαρξη βοήθειας 2000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στο εξής στην Ελλάδα. Η δέσμευση του προέδρου της ΝΔ θα περιλαμβάνεται στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει ως κυβέρνησή του, με το σχετικό πλαίσιο να περιλαμβάνει πολύ διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου το βοήθημα να το εισπράττει η συντριπτική πλειοψηφία των νέων οικογενειών. Όπως εξηγούν από την Πειραιώς, η συγκεκριμένη βοήθεια δεν θα είναι άλλο ένα επίδομα σαν και αυτά που μοιράζει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά κίνητρο στους νέους ανθρώπους να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Για αυτό και θα δίδεται μόνον στους αποδεδειγμένα νόμιμους και μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας.

Υπεράνω όλων η ενότητα

Από εκεί και πέρα, το 12ο συνέδριο επαναβεβαίωσε και την ισχυρή ενότητα του κόμματος. Φάνηκε τόσο στις παρεμβάσεις των συνέδρων, όσο και στις τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του, καθώς επίσης και στις δημόσιες τοποθετήσεις των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι παρεμβάσεις τους κατέστησαν σαφές ότι η ΝΔ μπαίνει ενωμένη ως μια γροθιά στην επερχόμενη εκλογική μάχη. «Αποφασισμένη όχι μόνο να την κερδίσει, αλλά να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της σημερινής παρακμής», όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά κορυφαία κομματικά στελέχη.

Παράλληλα όμως, οι εργασίες του συνεδρίου ανέδειξαν και το ευρωπαϊκό προφίλ του κόμματος, όπως επίσης και την ισχυρή φωνή της ΝΔ στην Ευρώπη. Η παρέμβαση του υποψήφιου προέδρου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ και η αναφορά του πως «η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη της Ευρώπης», απάντησε στην ουσία στα όσα διαρρέει τεχνηέντως το Μέγαρο Μαξίμου περί δυσαρέσκειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη στάση που κρατά η ΝΔ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Loading