Τριανταφυλλίδης: «Να κηρυχθεί η Θεσσαλονίκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Οι χθεσινές καταστροφές που προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή που έπληξε χθες το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη, οδήγησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς την άμεση κήρυξη της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

propoli

«Ζήτησα από τους αρμόδιους υπουργούς να κηρυχθεί το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα να συγκροτηθούν τάχιστα συνεργεία, τα οποία θα καταγράψουν τις ζημιές σε καταστήματα, επιχειρήσεις και διαμερίσματα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Αμέσως μετά, πρέπει να προσδιοριστεί ο τρόπος αποζημίωσης σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες που επλήγησαν από τη θεομηνία στη Θεσσαλονίκη».

«Θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του νερού»

Σ’ ότι αφορά το πρόβλημα της υδροδότησης που παρουσιάστηκε σε αρκετές περιοχές της πόλης μετά τη νεροποντή τόνισε ότι «μίλησα με τον Χρ. Σπίρτζη και με τον Γ. Κρεστενίτη, τον επικεφαλής της ΕΥΑΘ, έστειλε μήνυμα και στον Πάνο Σκουρλέτη. Έχουμε προβλήματα, έχουμε θολότητα στο νερό. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου έχουμε 80 πόντους νερό, που κάλυψε τα πάντα και από εκεί προκύπτει η θολότητα του νερού. Γίνονται όμως, συνεχώς εξετάσεις για την ποιότητα του νερού και το πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπιστεί» τόνισε.

Loading