Τσίπρας: «Ψάχνω ημερομηνία για τον Οκτώβριο»

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

propoli

Μάλιστα ο τελευταίος αναφέρθηκε και στο θέμα των βουλευτικών εκλογών τονίζοντας ότι «αναζητώ ημερομηνία για τον Οκτώβριο» απομακρύνοντας τη συζήτηση από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με ορίζοντα τον Μάιο του 2019, αν και όλες οι κινήσεις του κυβερνητικού μηχανισμού, δείχνουν  ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.

Σε ερώτηση για τον χρόνο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της» και όταν ρωτήθηκε για το πότε τοποθετείται χρονικά αυτή πρόσθεσε ότι «δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι πρώτα θα γίνει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά θα έρθει προς έγκριση το πρωτόκολλο με το οποίο η Ολομέλεια θα εγκρίνει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Θα έρθει με μερικές ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους. Ακούω μια παραφιλολογία. Αυτά είναι ανοησίες. Σας βλέπω ανησυχείτε για τη συμφωνία» υπογράμμισε στους δημοσιογράφους με αφορμή τις ερωτήσεις που δέχθηκε για το ζήτημα αυτό.

«Ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί, όχι εμείς» τόνισαν οι ρεπόρτερ από την άλλη πλευρά για να προσθέσει ο πρωθυπουργός: «Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση».

Η σύντομη συζήτηση έκλεισε με ένα «Χρόνια Πολλά» από την πλευρά του πρωθυπουργό ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη περί άμεσης επιστροφής της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης και στον δανεισμό.

Loading