Τσαβούσογλου: «Χωρίς την άδεια της Τουρκίας δεν πετάει ούτε πουλί»

Άκρως προκλητικός παρουσιάστηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

propoli

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, σε θέματα ερευνών ενώ απείλησε με αντίποινα εάν δε δοθούν στην Τουρκία οι οκτώ αξιωματικοί που βρίσκονται στην χώρα μας.

«Όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου».

«Αν δεν μας τους δώσει αύριο…»

Η επιθετικότητα του τούρκου ΥΠΕΞ πάντως δεν περιορίστηκε μόνο στο θέμα των νησιών και του Αιγαίου γενικότερα, αλλά προχώρησε και σε αυτό των τούρκων αξιωματικών.

«Γνωρίζουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν αλλά η Δύση άσκησε πίεση και άλλαξε η κατάσταση. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε ίδια θέματα θα είναι διαφορετική».

Τέλος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε και για τις έρευνες που ξεκινούν γύρω από την Κύπρο. «Ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο. Τώρα η Τουρκία έχει δικό της πλοίο γεώτρησης. Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Τους περασμένους μήνες ξέρετε πως εμπόδισαν κάποιες γεωτρήσεις όπως αυτή των Ιταλών. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Loading