ΙΝΤΙΜΕ

Τόσκας: «Έκανα το αυτονόητο και το ελάχιστο» (vd)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον Νίκο Τόσκα, στον Πάνο Σκουρλέτη, μετά την παραίτηση που υπέβαλλε χθες ο πρώτος στον πρωθυπουργό, η οποία και έγινε αποδεκτή.

propoli

Στις δηλώσεις του ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι η χώρα βίωσε πριν από λίγες ημέρες μια ανείπωτη τραγωδία, τα θύματα της οποίας δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ.

«Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία. Από τη μια στιγμή στην άλλη, πολλοί συνάνθρωποί μας έζησαν τον πύρινο εφιάλτη και στερήθηκαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Όλοι βάλαμε τον εαυτό μας στη θέση τους, όλοι σκεφτήκαμε τους δικούς μας ανθρώπους, τα παιδιά μας. Όλοι προσπαθήσαμε εκείνες τις ώρες να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή, αλλά όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε. Τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, οι ακρογιαλιές θα ξαναγεμίσουν παιδικές φωνές, όμως αυτοί που χάθηκαν δεν θα είναι ξανά κοντά μας. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα» τόνισε αρχικά ο Νίκος Τόσκας.

Και πρόσθεσε: «Γιατί ακόμα και όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας και όταν ο τραγικός χαμός τους πάψει να τροφοδοτεί κραυγαλέα πρωτοσέλιδα, δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε. Η συνείδησή μου, επέβαλλε από την πρώτη στιγμή να καταθέσω στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου. Να κάνω το αυτονόητο και το ελάχιστο. Και ας δήλωνα εδώ και τρία χρόνια ότι δεν είμαι βιδωμένος με την καρέκλα μου. Κάποιοι δεν με πίστευαν. Επί 35 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα και όπως έχω πολλές φορές δηλώσει, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι στρατιώτης που έδινα πάντα τη μάχη για τον άνθρωπο και για το δημόσιο συμφέρον».

Τέλος κατά την αναφορά του στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Επέλεξα να μην ακούω τις σειρήνες της μικροπολιτικής και αυτό ήταν που με έκανε να αποδεχτώ την τιμητική πρόσκληση του πρωθυπουργού για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα. Του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που κλήθηκε να βγάλει τη χώρα από το περιθώριο. Και ο ίδιος απέδειξε ότι γενναιότητα δεν έχουν μόνο οι αξιωματικοί».

Loading