Τόσκας προς ΝΔ: «Θέλετε να είστε η ουρά της ακροδεξιάς;»

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για την Μακεδονία, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, για την ανομία στο Πεδίον του Άρεως και τα Εξάρχεια, ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

propoli

«Υπάρχουν προβλήματα στην πόλη και συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών ή προβλήματα που αναφύονται κάθε τόσο. Δεν είπαμε ότι έχουν μηδενιστεί κι ούτε υπάρχει μέρος του κόσμου, όπου δεν υπάρχουν προβλήματα» τόνισε αρχικά ο Ν. Τόσκας και πρόσθεσε: «Αλλά ας συζητήσουμε λίγο για ζητήματα που έχουν προκύψει αυτές τις ημέρες και για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς που υπάρχει κυρίως στη Β. Ελλάδα. Η ΝΔ τι στάση κρατά; Καταδικάζει τη βία κατά το δοκούν. Το «Πρώτο Θέμα»; Ξέρετε τι γίνεται με τη συγκεκριμένη εφημερίδα και ποιον εξυπηρετεί, απειλεί με κρεμάλες των πρωθυπουργό. Θέλετε εσείς να είστε ουρά της ακροδεξιάς;»

Από την τοποθέτησή του, ο αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξαίρεσε την Ολ. Κεφαλογιάννη και πάρα πολλά στελέχη της ΝΔ από αυτή τη λογική ωστόσο απευθυνόμενος προς τη βουλευτή που κατέθεσε την ερώτηση τόνισε: «Υπάρχουν άλλοι πολλοί στην παράταξή σας που καλοβλέπουν την ακροδεξιά. Νομίζετε ότι θα κερδίσετε από ένα κλίμα αποσταθεροποίησης; Δεν κερδίζει η Δημοκρατία, δεν κερδίζει κανένας. Εμείς, επιμένουμε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού και δεν πρέπει να υποτιμηθεί και η αποφασιστικότητα αυτής της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν θα πούμε σφάξε με αγά μου να αγιάσω και δεν θα αφήσουμε αυτά τα ζητήματα έτσι».

Συνελήφθη ομάδα ακροδεξιών πριν το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Στη συνέχεια, ο Ν. Τόσκας ενημέρωσε τη Βουλή ότι χθες υπήρξαν συλλήψεις ομάδας ακροδεξιών, η οποία εκινείτο από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο. Τα μέλη της ομάδας όπως εξακριβώθηκε είχαν μαχαίρια, κάνναβη, βενζίνες, μπουκάλια για μολότοφ, κουκούλες, κράνη κ.α. με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σήμερα στη Δικαιοσύνη.

«Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα που να κινείται μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια για το καλό του τόπου» συμπλήρωσε ο Ν. Τόσκας.

Από την πλευρά της η Ολ. Κεφαλογιάννη απαντώντας επί της ουσίας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «βλέπει παντού ακροδεξιούς, ακόμα κι όταν ο Ρουβίκωνας δρα για μια ακόμη φορά ανενόχλητος, καταρρίπτοντας τις θεωρίες συνωμοσίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση συστηματικά».

Loading