Τώρα ακούγεται κι ο Σεπτέμβριος για εκλογές!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Είναι έντονη η κριτική που ακούγεται κι από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση επιλογής υποψήφιων πρώτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στη συνέχεια στις ευρωεκλογές.

Όσον, αφορά, πάντως, το ευρωψηφοδέλτιο τα πρώτα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα, αν και θα είναι τα “εύκολα”- οι νυν ευρωβουλευτές (Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιος Κούλογλου), ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και κάποια παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικότητες της Αριστεράς.

Τα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν τη διεύρυνση θα αργήσουν λίγο ακόμα, αλλά όχι πέρα από το Μάρτιο.

Μέχρι το τέλος του μήνα, άλλωστε, θα ξανασυνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να επισημοποιηθούν οι υποψηφιότητες.

“Ο Μητσοτάκης βιάζεται γιατί δεν ελέγχει το κόμμα του”

Κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, μας επισημαίνουν πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και πως, αντιθέτως, υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τη σπουδή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει υποψήφιους του κόμματός του ακόμα και για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ελέγχει το κόμμα του.

Γι’ αυτό βιάζεται να τοποθετήσει τους δικούς του στα ψηφοδέλτια ώστε να τους φέρει όλους στην αξιωματική αντιπολίτευση προ τετελεσμένων.

Η παρατεταμένη, άλλωστε, προεκλογική περίοδος περισσότερο κουράζει υποψήφιους και ψηφοφόρους παρά ωφελεί κάποιες από τις δύο πλευρές”, σημειώνουν με νόημα.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερο συζητείται σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών το Σεπτέμβριο, οριακώς δηλαδή πριν την εξάντληση της τετραετίας, προκειμένου η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την θερινή ραστώνη, την αύξηση των εισοδημάτων από την τουριστική περίοδο και το ότι δεν θα έχουν ξεκινήσει οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών που συσσωρεύονται στο τέλος κάθε έτους.

Loading