Τώρα λένε πως τον Ιούνιο θα έχουν εξαντλήσει την τετραετία!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το πώς κυλά η διαδικασία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εκτιμώντας πως ιδίως η άγρια αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ της Τετάρτης και η δημαγωγική ρητορική του προέδρου της ΝΔ έδωσαν πόντους στο κυβερνών κόμμα, σε συνδυασμό με την ασυνήθιστη εκ βαθέων ανάρτηση του πρωθυπουργού για τον πατέρα του.

Επιχαίρουν, μάλιστα, για το χαρακτηρισμό “Στέφανος Χίος της πολιτικής”, η πατρότητα του οποίου αποδίδεται στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, την ίδια ώρα που υποστηρίζουν πως η πόλωση δεν οφείλεται στους ίδιους, αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία και την έχει επιλέξει.

Επισημαίνουν, μάλιστα, πως ακριβώς αυτός ο κιτρινισμός, σε συνδυασμό με την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να λάβει μέρος σε τηλεμαχία με τον κ. Τσίπρα, αποδεικνύουν κι ότι η δημοσκοπική πρωτιά της Πειραιώς είναι “αέρας κοπανιστός”.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, κάνουν λόγο για το ότι έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο της μετάλλαξης της ΝΔ σε ακροδεξιό κόμμα.

Φοβούνται τη Χρυσή Αυγή

Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι στο ΣΥΡΙΖΑ που ανησυχούν πως το κλίμα έντονης πόλωσης όχι μόνο αποξενώνει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, αλλά και στρέφει περισσότερους πολίτες προς τη Χρυσή Αυγή.

Γι’ αυτό κι ευελπιστούν πως τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο, όμως, κι ο κ. Τσίπρας θα παρουσιαστούν πιο φειδωλοί στις προσωπικές επιθέσεις κατά την αποψινή (Παρασκευή) νέα κοινοβουλευτική τους αντιπαράθεση.

Στο μεταξύ, μόνο οριστικό δεν είναι πως οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Οκτωβρίου, όπως επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός.

Ένας από τους κορυφαίους υπουργούς σημείωσε με νόημα στο Politik πως αν η βουλευτική κάλπη στηθεί τον Ιούνιο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχει ολοκληρωθεί η τετραετία, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Κι αυτό γιατί το κοινοβουλευτικό της έργο θα έχει στην ουσία ολοκληρωθεί, οι θερινοί μήνες θεωρούνται ούτως ή άλλως πολιτικώς νεκροί και με την επιστροφή μετά από το Δεκαπενταύγουστο η χώρα θα έχει μπει έτσι κι αλλιώς σε προεκλογική περίοδο.

Loading