Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Με την κλεψύδρα των Ευρωεκλογών να αδειάζει και τη μάχη του σταυρού να κορυφώνεται, στη ΝΔ  μελετούν όλο και πιο εντατικά κρυφές δημοσκοπήσεις αναφορικά με τους ευρωβουλευτές του κόμματος που φέρονται να προηγούνται μέχρι στιγμής στην προτίμηση του «γαλάζιου» εκλογικού σώματος.

propoli

Από την ανάλυση των δημοσκοπικών ευρημάτων που έχει στη διάθεσή της η Πειραιώς προκύπτει πως μέχρι στιγμήςο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι πρώτος και με διαφορά. Ακολουθεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος είδε τη δημοτικότητά του να «εκτοξεύεται» μετά την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του ο Παύλος Πολάκης και έπονται η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Μαρία Σπυράκη, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Θοδωρής Ζαγοράκης με μικρές μεταξύ τους διαφορές. Τόσο μικρές που από την τέταρτη μέχρι την έβδομη θέση όλα είναι ρευστά όσον αφορά την τελική κατάταξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Εάν επαληθευτούν τα προγνωστικά που θέλουν τη ΝΔ να εκλέγει εννέα ευρωβουλευτές, τότε τις δυο εκλόγιμες θέσεις που απομένουν, φαίνεται πως θα συμπληρώσουν οι Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Κύρτσος.

«Τσίπρας, ο πρωθυπουργός-Μινχάουζεν»

Σχετικά τώρα με την ανάλυση των δημοσκοπήσεων αναφορικά με τα ποσοστά των κομμάτων, στη ΝΔ εκτιμούν πως η επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοθηρικά επιδόματα γυρίζει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Όπως, μάλιστα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα «οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζονται με δώρα της τελευταίας στιγμής». Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι συνεργάτες του παρομοιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον βαρόνο Μινχάουζεν.

Στη ΝΔ, επίσης, θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά βολικές δικαιολογίες για να «καλλωπίσει» την επερχόμενη ήττα. «Όλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η ετυμηγορία των πολιτών θα είναι ξεκάθαρη. Ας το συνειδητοποιήσουν από τώρα: Το πολιτικό σκηνικό και το πολιτικό κλίμα που ζήσαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια (για να μην πούμε 5 μετρώντας από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014) αλλάζει την Κυριακή. Και  η συνειδητοποίηση αυτή προκαλεί ήδη ένα κύμα ήρεμης αισιοδοξίας σε εκατομμύρια Έλληνες. Oι μόνοι που μοιάζουν να μην το αντιλαμβάνονται είναι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

Loading