Υπόθεση Σινούκ: Απαλλαγή των κατηγορουμένων εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση που αφορούσε τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής τους, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας.

propoli

Oι τέσσερις κατηγορούμενοι για τους οποίους ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή είναι ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκοε, ο συνεργάτης του στην εταιρεία SONAK Ηλίας Αρκουμανέας, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών το ΥΠΕΞ, Αντώνης Κάντας.

Τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν-κατά περίσταση- είναι της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η κύρια σύμβαση για την επίμαχη προμήθεια υπογράφτηκε το 1998 επί υπουργίας στο ΥΠΕΞ του Άκη Τσοχατζόπουλο και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα τα Α/Ω ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο ζημία της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Loading