Φάμελλος:«Η αντιπολίτευση επενδύει στο φόβο γιατί φοβάται την ετυμηγορία των εκλογών»

«Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή την ανάκρουση του «Μακεδονία Ξακουστή» στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

propoli

«Εχθές, στις παρελάσεις και ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία, έγινε προσπάθεια από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και πολλούς αυτοδιοικητικούς να δομήσουν ένα νέο αφήγημα καλώντας τον κόσμο να τραγουδήσει το τραγούδι “Μακεδονία Ξακουστή”. Διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις, ότι τάχατες είναι απαγορευμένο, αλλά διαψεύστηκαν διότι στη Θεσσαλονίκη το εμβατήριο ακούστηκε και από τις δύο μπάντες της παρέλασης», δήλωσε σχετικά στον Alpha 98,9 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε:

«Θέλουν να δημιουργήσουν ένα αφήγημα εγκλωβισμού των πολιτών, πιθανόν γιατί δεν έχουν να παρουσιάσουν έργο από την πλευρά τους ενόψει ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Επενδύουν στο φόβο και τον δημιουργούν γιατί θέλουν να το εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά και εκλογικά. Αυτό όμως είναι μια πολύ επικίνδυνη τακτική και εξέλιξη για την κοινωνία μας»

«Η πρώτη συμφωνία που αποκαθιστά την ελληνικότητα της ιστορίας»

Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε ότι «μέσω του εμβατηρίου υπήρξε προσπάθεια από την αντιπολίτευση να εκτονωθεί το εθνικό θυμικό. Από εκείνους που εδώ και 25 χρόνια δεν έκαναν τίποτα για τη Μακεδονία, ούτε καν για την εκλογική τους περιφέρεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η πρώτη συμφωνία που αποκαθιστά την ελληνικότητα της ιστορίας της Βεργίνας, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε συνεδρίαση της διακρατικής υπουργικής επιτροπής σχετικά με την τροποποίηση των σχολικών βιβλίων της ιστορίας της «Βόρειας Μακεδονίας».

Συνεπώς, όπως σημείωσε ο κ. Φάμελλος, «η Συμφωνία των Πρεσπών επιλύει τα θέματα αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Μακεδονίας και λύνει προβλήματα που αφέθηκαν για χρόνια. Είναι αδιανόητο το ότι το πολιτικό προσωπικό που επέτρεψε για δεκαετίες να αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας, δεν διστάζει σήμερα να παίζει ύπουλα κι επικίνδυνα παιχνίδια, να λέει ασύστολα ψέματα, μόνο και μόνο για να συλλέξει ψήφους ενόψει εκλογών».

Ο αν. ΥΠΕΝ πρόσθεσε, ακόμη, ότι η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα ψεύτικο εθνικό φόβο απ’ τη μια και έναν ψευτοπατριωτισμό από την άλλη είναι η «απόδειξη απουσίας αληθινού πατριωτισμού και ουσιαστικών έργων, όπως για παράδειγμα η επέκταση του μετρό στη Θεσσαλονίκη, η επανεκκίνηση της οικονομίας στη Βόρεια Ελλάδα κ.λπ.».

«Αυτοί οι “πατριώτες” πολιτικοί δεν είχαν την ευθύνη της κυβέρνησης όταν έκλειναν οι βιομηχανίες στη Θεσσαλονίκη και μετακόμιζαν στα Σκόπια και τη Βουλγαρία;», σχολίασε.

«Περισσότερο ασφαλείς με γέφυρες ειρήνης»

«Δεν μπορούμε να γυρνάμε την πλάτη στα βόρεια σύνορά μας. Είμαστε περισσότερο ασφαλείς όταν χτίζουμε γέφυρες ειρήνης και πολιτισμού με τα Βαλκάνια, όταν συνάπτουμε οικονομικές συνεργασίες», ανέφερε στη συνέχεια ο Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά θα τα αποδείξει ο χρόνος. Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίλογο σκοτεινό και βρώμικο, μια προπαγάνδα που διατυπώνεται με στόχο την πολιτική επιβίωση διαφόρων χώρων και προσώπων».

Loading