INTIME

Φοβούνται πως ο Ηλιόπουλος θα “φέρει” Κασιδιάρη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει ολοκληρωτικά πίσω του το αντιμνημονιακό του παρελθόν και να εμφανιστεί ως ο ηγέτης της όλης Κεντροαριστεράς, όπως μας επισημαίνουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός δίνει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης και στις Πρέσπες, με τη βεβαιότητα ότι αυτή θα υπερψηφιστεί και με αυξημένο σε σχέση με ό,τι πιστευόταν μέχρι σήμερα αριθμό βουλευτών.

Ταυτοχρόνως, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν πλέον να δηλώνουν μεγαλοφώνως πως στρατηγικός στόχος του κόμματος δεν είναι η συμπόρευση με το ΚΙΝΑΛ αλλά η εξαΰλωσή του, όπως έχουμε γράψει εδώ και καιρό.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάποιοι εκτιμούν πως ο συγκεκριμένος κεντροαριστερός φορέας μπορεί να μην βρίσκεται καν στην επόμενη Βουλή ή πως δεν θα πάρει ποσοστό που θα του επιτρέψει να έχει ισχυρό πολιτικό λόγο.

Προτιμούσαν Γερουλάνο

Από την άλλη, τα ίδια κομματικά στελέχη αφήνουν αιχμές για την επιλογή του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων.

Κι αυτό όχι γιατί δεν τον θεωρούν αξιόλογο, αλλά γιατί λόγω της μη αναγνωρισιμότητάς του υπάρχει ο κίνδυνος στο δεύτερο γύρο- μαζί με το φαβορί Κώστα Μπακογιάννη- να περάσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι ίδιες πηγές αναρωτιούνται γιατί η Κουμουνδούρου δεν επέλεξε να στηρίξει τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος και καλή επιλογή είναι κι αναγνωρίσιμος και, το κυριότερο, πιθανή ήττα του δεν θα χρεωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προτίμησε να “κάψει” τον κ. Ηλιόπουλο .

Loading