«Φρένο» ΚΙΝΑΛ στην ψήφιση άρθρων με 180 ψήφους
INTIME

«Φρένο» ΚΙΝΑΛ στην ψήφιση άρθρων με 180 ψήφους

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και ό,τι αναλογεί στην πραγματική πολιτική μας ισχύ, για να μην αφήσουμε επίδοξους της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν την αναθεώρηση στα μέτρα τους. Καμιά διάταξη προς αναθεώρηση με 180 ψήφους», τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει παιχνίδι για λίγους ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή. Να γίνει υπόθεση μιας μόνο πολιτικής δύναμης. Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή», τόνισε σε άλλο σημείο, προσθέτοντας: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χρησιμοποιούν τη Συνταγματική Αναθεώρηση για μικροκομματικά οφέλη και για να προκαλέσουν τεχνητή πόλωση».

Παράλληλα, κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σκόπιμα υπονόμευσαν και δεν ανταποκρίθηκαν στις προτάσεις που είχε καταθέσει το ΚΙΝΑΛ το Μάρτιο του 2018, για να μπορούν να παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια.

Η διάταξη για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Για τη τροποποίηση της διάταξης σχετικά με την αποδέσμευση της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής «διαφωνεί με το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» που προσπαθούν, όπως είπε, οι μεν να καθορίσουν από τώρα το περιεχόμενό της και οι δε να πάρουν 180 ψήφους τώρα για να προχωρήσουν στην επόμενη Βουλή με 151 ψήφους.

«Η διάταξη θα αλλάξει, αλλά το περιεχόμενο θα καθοριστεί από τα 2/3 της επόμενης Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε τις προτάσεις που έκανε το ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

-Για το άρθρο 16, πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ίδρυση μη κρατικών -μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ, «για να μη συνεχίζουμε να χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό». Επίσης, σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί ισχυρά και εξωστρεφή δημόσια πανεπιστήμια.

-Τη διατύπωση διάταξης για το σεβασμό και τη προστασία κάθε ατομικής διάκρισης και προσανατολισμού.

-Την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για να σταματήσουν οι επιδοματικές πολιτικές και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος.

-Τη διατύπωση ερμηνευτικής δήλωσης ότι η ρύθμιση για επικρατούσα θρησκεία δεν επιδρά στη έκφραση της θρησκευτικής ελευθερίας.

-Την κατοχύρωση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Loading

Play